El divendres 20 torna el “Racó de Mares i Pares” al Centre Juvenil Finestrat amb la sessió dedicada a cuidar la salut mental en l’adolescència

Propostes culturals per a aquest cap de setmana a Finestrat
11/01/2023
Finestrat aconsegueix el programa “T’AVALEM JOVES” de formació i ocupació per a joves de 16 a 30 anys
11/01/2023

AQUEST PROJECTE CERCA AJUDAR LES FAMÍLIES AMB FILLS ADOLESCENTS A ABORDAR QÜESTIONS COM LA INFLUÈNCIA DE LES XARXES SOCIALS EN L’AUTOESTIMA, L’ANSIETAT, EL CONSUM D’ALCOHOL O LA SEXUALITAT

Els divendres són per als pares i les mares d’adolescents i preadolescents Per què? Perquè torna el “Racó de Mares i Pares” que organitza la Regidoria de Joventut de Finestrat. I ho fa amb una fórmula més participativa, amb dinàmiques de grup enfocades a crear un espai obert a resoldre tots els dubtes que puguen sorgir en les famílies amb fills en la preadolescència i adolescència, és a dir, en franja d’edat des dels 10 als 20 anys, aproximadament.

El punt de trobada serà el mateix: el Centre Juvenil Finestrat, situat al carrer Fonteta, 36. I serà un divendres al mes, en horari de 19.30 a 21.00 hores. En cada jornada tractaran una temàtica concreta com pot ser la influència de les xarxes socials en l’autoestima, la salut mental, la prevenció d’autolesions, d’addiccions a les noves tecnologies, com tractar els primers consums d’alcohol o drogues, o parlar de sexualitat sense tabús, entre altres qüestions.

La primera sessió estarà dedicada precisament a la salut mental dels més joves. “Cal no oblidar que en aquest passat any el suïcidi va ser la primera causa de mort entre els adolescents espanyols. És molt preocupant. Abordarem aquesta qüestió el divendres 20 de gener, en la 1a sessió del Racó de Mares i Pares 2023”, va afirmar la regidora de Joventut, Nati Algado. “Aquesta iniciativa va funcionar molt bé l’any passat. Per això, tornem i després de l’experiència volem innovar aportant una fórmula més dinàmica, buscant crear un fòrum de consultes en el qual tots puguen eixir amb els seus dubtes resolts, pensant sempre a facilitar a les famílies com acompanyar, connectar i entendre als seus fills en l’etapa adolescent”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA DE JOVENTUT ACÍ

Per a difondre aquesta iniciativa la Regidoria de Joventut compta amb el suport de la direcció i les AMPAS dels centres educatius “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat” “perquè l’alumnat dels últims cursos de Primària ja són preadolescents que molt prompte hauran d’enfrontar-se a totes aquestes situacions”.

Calendari 2023 “Racó Mares i Pares”:

-Divendres 20 de gener: Salut mental. Prevenció d’autolesions i suïcidi.

-Divendres 3 de febrer: Autoestima M’accepte? Influència de les xarxes socials.

-Divendres 3 de març: Drogues i alcohol.

-Divendres 14 d’abril: Sexualitat. Parlem de sexe sense tabús. Ús de porno.

-Divendres 5 de maig: Ansietat Què ens provoca ansietat? Com controlar-la?

-Divendres 2 de juny: Prevenció de l’addicció a les Tics. Ús o abús.

Per a participar, no cal inscripció prèvia encara que sí que confirmar l’assistència. Les persones interessades poden contactar amb el departament de Joventut en el WhatsApp 606 936 432, per correu electrònic a joventut@finestrat.org o al mateix Centre Juvenil Finestrat.

GABINET DE PREMSA (11.1.2023)