El Curs de Monitor Temps Lliure arriba a l’equador de la formació en el Centre Juvenil Finestrat

Finestrat es prepara per a la Trail Nocturna Faldes del Puig Campana del 21 d’agost
13/07/2021
El jove motociclista de Finestrat, Oliver Cantos, es col·loca líder del BRESSOL CAMPIONS
14/07/2021

L’ALCALDE I LA REGIDORA DE JOVENTUT VAN VISITAR ALS PARTICIPANTS PER A ANIMAR-LOS A REALITZAR LES PRÀCTIQUES A FINESTRAT

El curs de Monitor d’Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil arriba a l’equador de la formació teòrica en el Centre Juvenil Finestrat. El grup de 14 participants van rebre ahir la visita de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca i la regidora de Joventut, Nati Algado, per a rebre el seu feedback. “Conéixer de primera mà les seues impressions, saber si els està agradant la formació i també donar-los suport en les seues pràctiques que podran realitzar, tal com els hem indicat, a Finestrat”, va assenyalar l’edil de l’àrea. Entre les eixides laborals d’aquesta titulació estan les Escoles d’Estiu com les que actualment s’estan celebrant en la localitat amb més de 300 xiquets/as. També els campus esportius, l’animació en hostaleria, ludoteques, associacions juvenils, centres d’oci rural, activitats extraescolars i també com a monitors en els menjadors escolars.

En paraules de la regidora de Joventut, Nati Algado, “aquest curs té un alt component d’inserció laboral perquè hi ha múltiples eixides per als joves que el realitzen. Ja hem arribat a l’equador perquè va començar l’1 de juliol i acaba el 28. Després ve la fase pràctica per a la qual els hem comentat la possibilitat de realitzar-la a Finestrat. I en finalitzar, els participants obtindran una acreditació oficial de l’IVAJ (Institut Valencià de la Joventut) que els obrirà moltes portes a l’hora de trobar treball.” “També els pot servir de base de cara a realitzar el curs superior de Director/a d’Activitats de Temps Lliure Educatiu Infantil i Juvenil”, va concloure l’edil.

El curs està compost per 310 hores, 150 lectives en el Centre Juvenil Finestrat i 160 de pràctiques. Entre els continguts, els assistents aprendran a organitzar activitats d’oci i temps lliure en clau educativa per a públic infantil i juvenil. Per a això, aprendran tècniques i recursos educatius d’animació en temps lliure, incidint en l’educació en valors i també aplicant mesures bàsiques de seguretat i prevenció de riscos.

El curs està homologat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) i compta amb una subvenció entorn del 50% per part de l’Ajuntament, de manera que el preu per a l’alumne ha sigut de 95€.

(GABINET DE PREMSA: 14.7.2021)