El consultori mèdic de Finestrat ja s’alimenta quasi al 100% de la jornada amb energia solar

Subvenció de la Diputació d’Alacant per a Serveis Socials d’Atenció Primària de Finestrat, Sella, Orxeta i Relleu
03/06/2022
Finestrat continua fent costat a autònoms, pimes i micropimes amb una línia d’ajudes per a mitigar l’impacte econòmic de la pandèmia
06/06/2022

L’energia solar ha arribat als edificis municipals per a quedar-se. Després d’instal·lar panells solars en les cobertes dels col·legis “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat”, ja està en marxa aquesta instal·lació en el consultori mèdic “Fernando Martínez”, situat en el centre històric.

Des de la seua posada en marxa s’ha comprovat que pràcticament el 100% de la jornada s’alimenta exclusivament amb l’energia solar que generen els panells. “És un exemple molt clar d’eficiència energètica al 100% , de sostenibilitat i de la nostra aposta per aquesta font d’energia natural i renovable que contribueix a preservar el nostre medi ambient”, va indicar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca en la seua recent visita al costat de la regidora de Sanitat, Nati Algado.

A les 10.00 hores el consum de kilowatts en el consultori mèdic s’ha reduït d’11 a 3kw. I entre les 12.00 i les 20.00 hores l’edifici funciona exclusivament amb l’energia solar produïda per aquests panells. Per tant, el consum de kilowatts en aqueixa franja horària es redueix a 0, la qual cosa suposa un estalvi aproximat del 80% en la factura elèctrica.