Dilluns 1 de febrer: 1a jornada de donació de sang de 2021

Les classes organitzades per la Regidoria d’Educació s’imparteixen ara en línia
28/01/2021
Ordre del dia sessió plenària ordinària divendres 29 gener, 9:30h. Ajuntament de Finestrat
29/01/2021

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat informen que dilluns que ve, 1 de febrer, se celebra la primera jornada de donació de sang de 2021. Serà en el consultori mèdic del carrer Serra Cortina, en horari de 17.00 a 20.30 hores. Aquesta jornada està organitzada pel Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana i es desenvoluparà seguint tots els protocols de protecció i seguretat que estableixen les autoritats sanitàries davant la pandèmia de la COVID-19.

L’edil de Sanitat, Nati Algado, va fer una crida a la població que és donant per a acudir aqueix dia a la cita i també a la ciutadania que no és donant per a sumar-se a aquesta acció solidària. “Donar sang implica salvar vides. Tots els dies es necessita una mitjana de 250 unitats en els centres hospitalaris. I la situació actual afecta en moltes ocasions la participació en aquestes jornades. Per això anime a qui teniu possibilitat d’acudir, que ho feu. I qui no són donants, que s’animen a ser-ho”. La regidora va recordar les xifres de l’última jornada de 2020, celebrada el 23 de desembre, amb una trentena de donants. “És molt d’agrair la solidaritat dels veïns de Finestrat els qui en un moment com el que estem vivint van acudir a donar sang per a ajudar als qui tant la necessiten”.

L’edil de Sanitat va fer una crida a la participació en aquesta jornada des de la responsabilitat. “És important ser solidaris. És important donar. Però si es té dubtes quant a la possibilitat d’haver estat en contacte estret amb alguna persona positiva en COVID19 o es presenta algun símptoma de febre o afeccions respiratòries en els últims 14 dies és preferible que no acudisquen a donar”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, NATI ALGADO, ACÍ

Requisits

Quant als requisits per a donar sang és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat, mai en dejú i presentar el DNI. Els homes poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions. Per a donar sang no és necessari preinscriure’s pel que els nous donants poden acudir directament al consultori mèdic, dilluns que ve, dia 1, a partir de les 17.00 hores. “La sang no es fabrica, només es pot obtindre mitjançant aquest gest solidari. Per això, és tan important que cada vegada més persones se sumen a aquestes jornades de donació”, va concloure la regidora.

(GABINET DE PREMSA 28.1.2021)