El Centre Multiusos de la Cala de Finestrat acull dimarts que ve 26 una nova jornada de donació de sang

Programació Joventut Finestrat del 18 al 24 de maig
18/05/2020
L’Ajuntament posa en marxa un servei d’assessoria en matèria de comunicació per a PIMES de Finestrat
20/05/2020

PER A PARTICIPAR SERÀ NECESSARI RESERVAR CITA PRÈVIA EN EL NÚM. 606 936 432

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat informen que dimarts que ve, 26 de maig, se celebra una nova jornada de donació de sang en el Centre Multiusos de la Cala. L’horari serà de 16:30 a 20:30 hores encara que, com a mesura excepcional de seguretat per a evitar aglomeracions, és obligatori sol·licitar cita prèvia per a donar en el núm. de telèfon 606 936 432 (també WhatsApp).

Els donants que hagen tingut durant els últims 14 dies afeccions respiratòries o febra no han d’acudir a donar. En el Centre Multiusos s’adoptaran totes les mesures de seguretat en compliment de les recomanacions sanitàries contra el Covid19 com l’ús de màscares, mantindre la distància de seguretat o la higiene de mans amb gel hidroalcohòlic. Des de la Regidoria de Sanitat recomanen que el donant acudisca amb guants i màscara “i, a falta d’això, el proporcionarem en el Centre Multiusos de la Cala. No obstant això, serà obligatori el seu ús durant el temps que dure la donació”, va indicar la regidora de Sanitat, Nati Algado, qui va fer una crida a la participació “perquè és fonamental mantindre les reserves de sang en els centres hospitalaris i especialment en una situació d’emergència sanitària com aquella que ha provocat el Covid19”.

Finalment, l’edil va informar que el cartell promocional d’aquesta pròxima jornada està confeccionat amb el dibuix guanyador del Concurs Infantil convocat en la Marató de Donació de Sang i Medul·la de Finestrat. “És el dibuix realitzat per Edi Beniamin Arioca que inclou un missatge preciós: amb només 30 minuts del nostre temps podem salvar fins a 3 vides. Així que la meua felicitació a Edi pel seu dibuix i la meua invitació a vindre a donar dimarts que ve, dia 26, reservant cita prèvia en el núm. 606 936 432”.

Requisits per a donar sang
Quant als requisits per a donar sang és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, portar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú. Els hòmens poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.

(GABINET PREMSA.18.5.2020)