El Centre Juvenil Finestrat va acollir la reunió comarcal de “Xarxa Jove” amb la visita del director de l’IVAJ, Jesús Martí

Finestrat rep 9 kits de compostatge domèstic del Consorci Mare per a promoure l’ús d’aquests sistemes de producció de fertilitzant natural
17/06/2022
Finestrat se suma al moviment BANDERES VERDES per a augmentar la recollida selectiva d’envasos de vidre
22/06/2022

L’ALCALDE VA POSAR EN VALOR EL CREIXENT NOMBRE D’USUARIS DEL CENTRE JUVENIL FINESTRAT I LA COL·LABORACIÓ DE LES REGIDORIES DE JOVENTUT DE LA COMARCA

El Centre Juvenil Finestrat va acollir hui la reunió comarcal de Xarxa Jove comptant amb la presència del director de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Jesús Martí, qui va visitar les instal·lacions al costat de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, l’edil de Joventut, Nati Algado, la coordinadora de Xarxa Jove a Marina Baixa, Paula Femenia i la Tècnic municipal, Amelín Mayor. A continuació, van celebrar una reunió de treball amb tècnics i regidors de l’àrea de Joventut de tota la comarca per a definir iniciatives conjuntes destinades a continuar fent costat al col·lectiu jove en el seu futur acadèmic i professional.

En les seues paraules de benvinguda, l’edil de Joventut Nati Algado va agrair la visita del director de l’IVAJ “perquè és una oportunitat per a visibilitzar totes les activitats que fem en aquest edifici que va obrir les seues portes en 2019, amb la posterior aturada de la pandèmia. I que progressivament agafa forces, ampliant l’oferta d’activitats i serveis que la joventut necessita quant a formació, assessorament, oci i hàbits saludables. El Centre Juvenil és un lloc físic on tocar a la porta encara que també tenim contacte amb els nostres joves via mòbil en xarxes socials i WhatsApp. El repte actual”, va afegir l’edil, “és el 1r Pla Jove Municipal que definirà les línies estratègiques per als pròxims 3-4 anys i que consolidarà tot aqueix ventall de possibilitats que oferim des de l’Ajuntament a la joventut local”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE NATI ALGADO, EDIL DE JOVENTUT, ACÍ

Entre les activitats promogudes des de Joventut en l’últim any està el Racó de Mares i Pares amb un gran acolliment per les famílies amb fills/es adolescents, les scape rooms, excursions en caiac, multiaventura, barranc aquàtic, tallers de tik tok, tallers de regulacions d’emocions, campanyes de promoció del valencià, foment de la cultura i el talent amb el Concurs de Relat Curt Jove i el Certamen de Postals Nadalenques, entre altres.

En la seua intervenció, l’alcalde Juanfran Pérez Llorca, va destacar l’èxit de participació tant en les activitats que promou Joventut “que pengen sempre el cartell de complet” com en l’ús d’instal·lacions del Centre Juvenil “amb una mitjana de 1.000 usuaris en l’últim any en un municipi que no deixa de créixer i el fa amb població cada vegada més jove.” La primera autoritat local també va afirmar sentir enveja sana per la col·laboració dels municipis de la comarca en temes de Joventut. “Crec que els alcaldes hauríem de mirar a l’espill del que fan les Regidories de Joventut per a treballar en comú qüestions que afecten a tota la comarca com el transport públic, molt deficitari a la Marina Baixa”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Per part seua, el director de l’IVAJ, Jesús Martí, va afirmar que “escoltar i acompanyar. Aqueixa és la política que hem de fer, a nivell territorial amb aquestes visites i a nivell físic, no des d’un despatx a València sinó en les instal·lacions locals com el Centre Juvenil de Finestrat i dels municipis de la comarca. Això ens ha permés un canvi que s’està notant gràcies al treball en equip i l’esforç conjunt d’Ajuntaments i Generalitat”.

Centre Juvenil Finestrat: Instal·lacions i Serveis

El Centre Juvenil Finestrat és un edifici de 400 m² situat en ple centre històric tradicional, al carrer Fonteta, 36. Les seues instal·lacions estan distribuïdes en 3 plantes que compten amb els següents serveis:

Planta Baixa:

  • Hall amb espai per a oci i entreteniment, lectura i servei d’assessorament i informació juvenil.
  • Sala d’Informàtica amb 12 ordinadors per a cursos de formació en noves tecnologies. O que requerisquen de pc (nomena els d’ocupació) realització de currículums
  • Aula polivalent on se celebren les classes de Dibuix i Pintura de “l’Escola d’Art de Finestrat”, a més de tallers de manualitats, artesania o cuina, entre altres usos múltiples.

Finestrat – inauguracion centro juvenil de finestrat

Planta 1:

  • Zona d’estudi amb una mitjana de 100 usuaris al mes. Compta amb àmplies taules dotades de connexió per a ordinadors portàtils, tauletes, punts de llum personalitzats i una zona adaptada per a reunions i treballs en grup.

Planta 2:

  • Aula de majors dimensions amb capacitat per a 40 persones on, entre altres usos, s’imparteixen les classes d’Inglés i Reforç Escolar de la Regidoria d’Educació.
  • Tant aquesta Regidoria com la de Joventut tenen en aquesta planta el seu espai perquè els usuaris tinguen millor accés a tota la informació i l’assessorament directe i personalitzat per part dels tècnics municipals de les 2 àrees.

Tot el centre disposa de ZONA WIFI GRATUÏTA amb una velocitat de navegació de 1GB.

A més de l’espai físic la Regidoria de Joventut està connectada amb el seu públic a través de les xarxes socials, en el perfil d’INSTAGRAM @joventutfinestrat amb més de 1.300 seguidors i creixent dia a dia.

També a través de WHATSAPP amb un número directe per a fer totes les consultes, el 606 936 432 i una llista de difusió a través de la qual fan arribar totes les propostes juvenils, convocatòries d’ajudes per a joves, ofertes d’ocupació, etc.

I la pàgina web municipal on estrenen secció d’àrea de Joventut amb més continguts audiovisuals i enllaços a informacions d’interés juvenil:

(GABINET PREMSA. 17.6.2022)