El Centre Juvenil Finestrat acull l’exposició “Exili Il·lustrat” de l’IVAJ fins al 24 d’abril

Dos joves ampliaran la seua formació amb dues beques d’assessorament jurídic i inserció laboral a l’Ajuntament de Finestrat
19/04/2021
Información sobre el período de pago voluntario SUMA
20/04/2021

Estava programada per a el mes de gener passat però les restriccions sanitàries per la pandèmia van obligar al seu ajornament. Ara sí, el Centre Juvenil Finestrat acull aquesta setmana, del 20 al 24 d’abril, l’exposició “Exili Il·lustrat”. Organitzada per l’IVAJ (Institut Valencià de Joventut) a través del programa ‘M’importa. Educació en Valors’, l’exposició és una mirada personal de diferents il·lustradors dels més variats estils sobre 36 personatges públics entre els quals es troben Luis Buñuel, Manuel Azaña, Antonio Machado o Clara Campoamor entre altres, que van viure l’exili després de la Guerra Civil.

La iniciativa es vincula amb la memòria democràtica i a través de les il·lustracions pretén donar a conéixer el nostre passat recent als més joves. “Qualsevol iniciativa que permeta repassar la nostra història passada o recent és un al·licient per als nostres joves i més en aquests temps en els quals ells, com tota la societat, estem sent protagonistes d’un altre moment històric i difícil com és viure una pandèmia mundial. Una situació que ens va enfrontar, guardant les distàncies històriques, a una espècie d’exili forçós en les nostres pròpies cases” va indicar la regidora de Joventut, Nati Algado. “Per a ampliar el coneixement d’aquesta exposició, anem també a donar la possibilitat de visitar-la mitjançant reserva prèvia, amb grups molt reduïts de 2 o 4 persones, als qui donarem a conéixer detalls sobre les vivències i les històries particulars de les persones que es retraten en aquestes il·lustracions”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, NATI ALGADO, ACÍ

“Exili Il·lustrat” va nàixer de la col·laboració del Centre Cultural de la Nau de València com un homenatge als més de 500.000 homes i dones, la majoria anònims, que es van veure obligats a abandonar el territori espanyol en acabar la guerra civil espanyola.

L’exposició també convida a reflexionar actualment sobre les persones refugiades que fugen de les guerres, la intolerància, les catàstrofes naturals o de la fam.

GABINET DE PREMSA (19.04.2021)