El Centre Juvenil Finestrat acull aquest divendres, 16 d’octubre, la pròxima jornada de donació de sang

La regidora de Benestar Social de Finestrat va rebre a AFEM amb motiu del Dia de la Salut Mental
13/10/2020
Finestrat organitza classes d’espanyol per a facilitar la integració de residents d’una altra nacionalitat
13/10/2020

DES DE LA REGIDORIA DE SANITAT TAMBÉ RECORDEN L’INICI DE LA CAMPANYA DE VACUNACIÓ CONTRA LA GRIP
Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat recorden que aquest divendres, dia 16 d’octubre, se celebra una nova jornada de donació de sang en el Centre Juvenil de Finestrat. L’horari serà de 17.00 a 20.30 hores i, per a participar, es manté el sistema de cita prèvia com a mesura de seguretat per a evitar aglomeracions. Aquesta cita es podrà reservar en el núm. de telèfon 606 936 432 (també WhatsApp), en horari de matins, de dilluns a divendres, de 8.00 a 14.00 hores.
L’edil de Sanitat, Nati Algado, va fer una crida a la població que és donant per a acudir aqueix dia a la cita i també a fer-se nous donants “perquè donar sang és salvar vides. Els hospitals necessiten reserves contínuament. Tots els dies hi ha intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics o accidents de trànsit,… en els quals la sang és una part vital. Us anime a vindre a donar i, si no sou donants, a fer-vos. Per a participar, això sí, cal reservar cita prèvia per a garantir la seguretat i una millor organització de la jornada, sense aglomeracions”.
Requisits per a donar sang
Quant als requisits és necessari tindre entre 18 i 65 anys d’edat, portar el DNI, pesar més de 50 kg, acudir ben hidratat i mai en dejú. Els homes poden donar 4 vegades a l’any i les dones, 3, deixant un descans de 2 mesos entre donacions.

Campanya vacunació contra la grip
Des de la Regidoria de Sanitat també van informar sobre l’inici de la campanya de vacunació contra la grip. “Fa a penes una setmana que va arrancar la campanya de vacunació antigripal dirigida especialment a col·lectius de risc com a persones que pateixen patologies cròniques o dones embarassades”, va indicar la regidora de Sanitat. “En tots aquests casos, la vacunació contra la grip és recomanable. Enguany si cap encara és més important perquè coincideix amb la circulació del coronavirus. Es tracta, en definitiva, de protegir la salut de tots, de les nostres famílies i reduir riscs de contagis”.


POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA DE SANITAT, NATI ALGADO, ACÍ


Per a vacunar-se contra la grip també cal reservar cita prèvia en els consultoris mèdics corresponents.
(GABINET DE PREMSA 13.10.2020)