El Cementeri de Finestrat es prepara per a Tots els Sants amb totes les mesures de seguretat anticovid-19

Finestrat segueix avant amb l’expansió de la fibra òptica per a connectar tot el terme municipal
15/10/2020
Primer partit de lliga per als juvenils de futbol i  primer partit a casa per a les sènior del Club Voleibol Finestrat
16/10/2020

Davant l’arribada de la festivitat de Tots els Sants l’Ajuntament de Finestrat presenta les mesures anticovid-19 que s’aplicaren enguany en tot el cementeri municipal.

Durant els dies 29, 30, 31 d’octubre i 1 de novembre tots aquells que vulguen netejar els seus nínxols, oferir flors als seus difunts o visitar el cementeri comptaran amb una sèrie d’actuacions amb la finalitat de garantir un espai lliure de covid-19 i la salut de tots.

El regidor responsable del cementeri Municipal, Tomás Sellés Llorca, ha descrit l’operatiu. “Un doble carril separat per tanques i senyalitzat en el sòl marcarà les entrades i les eixides de les dues portes del recinte per a evitar aglomeracions. En cadascuna d’aquestes portes es prendrà la temperatura i les persones que accedisquen al complex comptaren amb gel hidroalcohòlic per a desinfecció de mans. Serà obligatori, com marquen les autoritats sanitàries, l’ús de màscares i recomanable evitar l’acumulació de nombroses persones en un mateix espai,” ha assenyalat.

Igualment hi haurà un control de l’aforament i es limitarà el temps en el recinte a l’imprescindible per a una bona neteja i decoració dels nínxols. Des de l’Ajuntament també es garantirà la neteja i desinfecció de manera regular per a assegurar la seguretat sanitària.

L’operatiu, format per agents de la Policia local de Finestrat i personal dels Serveis Tècnics de l’Ajuntament assignat al cementeri, controlaran el pas de tots els visitants amb la finalitat de poder assegurar, en unes dates tan assenyalades però actualment marcades pel coronavirus, que aquestes jornades transcórreguen de la manera més assossegada i segura.

El regidor responsable del cementeri Municipal, Tomás Sellés Llorca, s’ha mostrat confiat “en el bon fer i en la responsabilitat de tots els veïns de Finestrat per a aconseguir que la festivitat de Tots els Sants se celebre com s’ha fet durant tots els anys. Per això faig una crida a tots els veïns perquè avancen els seus treballs i que ho facen de manera escalonada. Al cap i a la fi, tots desitgem poder recordar als nostres difunts amb la tranquil·litat i la serenitat que es mereixen, però sempre cuidant de la nostra salut i dels quals estan al nostre costat”. Quant a la missa, enguany no s’oficiarà en el cementeri, sinó que tindrà lloc a l’església parroquial de Sant Bertomeu.

 PODEU ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, TOMÁS SELLÉS, ACÍ

Durant aquests últims dies els Serveis Tècnics de l’Ajuntament de Finestrat també han condicionat i posat a punt el cementeri municipal. Unes actuacions consistents en la neteja de tot el complex, en treballs de desbrossament i jardineria a l’interior i exterior del recinte, en el condicionament del mobiliari, així com en la pintura d’aquelles parets deteriorades per les humitats o les inclemències del temps.