El Campió del Món Daniel Osanz va guanyar ahir a Finestrat la carrera del Kilómetro Vertical Puig Campana

L’alcalde atén la ciutadania de Finestrat en la primera trobada presencial i també en línia després de la pandèmia
01/06/2021
La Regidoria de Joventut de Finestrat organitza un barranc aquàtic al Gorgo de la Escalera per a aquest diumenge 6 de juny
01/06/2021

DANIEL CASTILLO I MARÍA FUENTES ES VAN PROCLAMAR CAMPIONS AUTONÒMICS DEL KM VERTICAL FEMECV EN UNA EDICIÓ EN LA QUAL LES DONES VAN BATRE EL RÈCORD REGIONAL DE 2008

GRAN ACTUACIÓ DEL CORREDOR LOCAL, VICENTE LLORCA CLIMENT “TATO”, QUE VA ACONSEGUIR LA 3a POSICIÓ DE LA SEUA CATEGORIA I 4t DE LA CLASSIFICACIÓ GENERAL

39 minuts i 6 segons ha necessitat el campió del món de Kilómetro Vertical, Daniel Osanz Laborda, per a coronar el Puig Campana des de la Font del Molí fins al cim de l’emblemàtica muntanya Puig Campana. O cosa que és el mateix, salvar 3’6 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.020 metres en menys de 40 minuts. El campió del món ha sigut el guanyador de la carrera mentre que la guanyadora absoluta de carrera va ser María Fuentes Olcina que va superar el repte en 48 minuts i 29 segons.

Cal destacar en aquesta carrera l’actuació de les dones perquè María Fuentes i Ana Tauste han batut el rècord autonòmic que estava des de l’any 2008 en 51 minuts 36 segons i l’han baixada en 3 minuts.

Quant al  Campionat Autonòmic de Kilómetre Vertical FEMECV – KV del Puig Campana el guanyador va ser Daniel Castillo seguit per Antonio Martínez Pérez i Francisco Vicente Macia. En dones, el podi autonòmic ha sigut per a María Fuentes Olcina, Ana Tauste Galera i María de la Torre Cenades. Cal dir en aquest cas que la 1a i 2a classificades han batut a Finestrat el temps rècord autonòmic que, des de l’any 2008, estava en 51 minuts 36 segons. I en aquesta edició del Km. Vertical l’han baixat en 3 minuts amb temps de 48´29″ i 48 59″, respectivament.

També molt significativa l’actuació del corredor local, Vicente Llorca Climent “Tato”, que va arribar al Puig Campana en només 41 minuts i 37 segons, la qual cosa li va valdre la tercera posició sènior i quart en la classificació general.

Més de 260 corredors han participat en aquesta carrera que ha representat per a la gran majoria el retorn als trail de muntanya. Organitzada per la Regidoria d’Esports i Club Repte Everest amb el suport del club local EL PORTELL, la Diputació d’Alacant i el Patronat de Turisme Costa Blanca, van estar en el lliurament de trofeus el Primer Tinent d’Alcalde, Víctor Darío Llinares, l’edil d’Esports, David Alarcón, el vocal de la FEMECV, Luisfer Sánchez i els representants del club organitzador Repte Everest.

Al final de la carrera van recordar la pròxima cita que tindrà lloc a Finestrat: la COSTA BLANCA TRAILS prevista per al cap de setmana del 19 al 21 de novembre. Les inscripcions s’obriran el pròxim 14 de juny.

Tic, tac, tic, tac.

 

(GABINET PREMSA. 30.5.2021)