L’Ajuntament de Finestrat invertirà 50.000€ en la rehabilitació de l’Església parroquial de Sant Bertomeu

La Comissió de Festes 2019 organitza un variat programa d’actes per a viure el Nadal a Finestrat
17/12/2018
Nadal solidari a Finestrat amb la donació de l’associació britànica “Giving4Giving”
18/12/2018

Des de l’Ajuntament de Finestrat invertiran 50.000€ en les obres de rehabilitació de l’Església parroquial Sant Bertomeu de Finestrat. Aquesta actuació s’ha formalitzat mitjançant el conveni de col·laboració subscrit per l’alcalde, Juan Francisco Pérez,y el rector, el Sr. Vicente Castaño.

L’Església Parroquial de Sant Bertomeu es va obrir al culte en honor a Sant Bertomeu el 24 d’agost de 1.752. Actualment té la condició de bé de rellevància local i, com a tal, figura en l’Inventari General del Patrimoni Cultural Valencià. L’edifici, que fa escasses setmanes va complir els 275 anys des de la col·locació de la seua 1a pedra, acusa problemes de conservació en el seu subsòl, especialment en la zona de les criptes. Per això, des del consistori s’han establit en els últims anys diversos contactes amb la parròquia i la comissió d’Obres del Bisbat d’Oriola dirigides a avaluar l’estat de conservació de l’Església i plantejar solucions que permeteren l’adequada conservació del temple on se celebren els actes religiosos més importants de la localitat.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “després de diverses reunions amb el Bisbat i l’Ajuntament podem anunciar que hem arribat a un acord per a la rehabilitació de l’Església parroquial de Finestrat. Per a això, hem rubricat el conveni mitjançant el qual aquest Ajuntament aportarà prop de 50.000€ per a resoldre els problemes de restauració urgent que ja s’estan executant en l’Església parroquial, tant en tema d’estructura i zona de les criptes com en aquelles accions necessàries per a posar en valor el monument i els béns que conté. No cal oblidar que l’església parroquial, dedicada al patró de Finestrat, Sant Bertomeu, acull els actes religiosos més importants de la nostra localitat i, per a mantindre, és necessària la col·laboració entre ambdós institucions”. La voluntat del govern local, segons va afegir l’alcalde, és que l’any que ve es ferm un nou conveni per a continuar col·laborant en l’execució de les següents fases de conservació.

La subvenció ascendeix concretament a 49.979,81 € per a l’execució dels treballs de neteja, rehabilitació i consolidació de les criptes de l’Església Parroquial (Fase I), incloent la redacció del corresponent projecte, l’estudi de seguretat i salut, la direcció de l’obra i coordinació de seguretat i salut. Aquesta subvenció municipal representa el 90% de l’actuació, mentres que el 10% restant serà aportat des de la parròquia amb la col·laboració del Bisbat d’Oriola-Alacant (Comissió Diocesana d’Obres).

GABINET DE PREMSA (18.12.18)