L’Ajuntament de Finestrat estrena web

Finestrat fomenta el reciclaje de vidrio
19/07/2017
Clausura de los cursos de natación de Finestrat
21/07/2017

L’Ajuntament de Finestrat estrena esta setmana nova pàgina web a la qual es pot accedir des de la direcció url: https://www.ayto-finestrat.es/. La principal novetat és la facilitat de navegació per a l’usuari, amb una presentació més senzilla i un accés més directe a continguts d’interés com a atenció ciutadana, ocupació, tràmits, agenda d’esdeveniments, notícies i el portal de transparència, entre altres. Una altra innovació és que esta pàgina s’ha allotjat en els servidors de la Diputació d’Alacant a través del “Pla Modernitza” a què es va adherir el consistori finestratí. Açò amb un estalvi en la factura informàtica de l’Ajuntament, a més de potenciar l’ús d’Internet en nombrosos tràmits administratius com pot ser el pagament de factures a proveïdors o la petició de certificats.

En paraules del regidor de Modernització, David Alarcón, “des de Finestrat portem diversos anys apostant per les noves tecnologies per a ser un Ajuntament més àgil i més pròxim. Amb la nova web esperem culminar els nostres esforços dels últims anys per modernitzar l’administració i, sobretot, millorar el servei al ciutadà que tindrà accés al seu Ajuntament 24 hores, tots els dies de l’any”. En este sentit és rellevant l’adaptació de la pàgina web a la navegació mòbil “perquè en els últims temps hem detectat que la majoria de les consultes no es realitzen des de l’ordinador tradicional de sobretaula sinó des del telèfon mòbil o la tauleta tàctil. Per això, hem posat molt interés a adaptar esta nova web a la navegació mòbil amb una còmoda visualització per a estes pantalles”.

Inscripcions a ofertes d’Ocupació

La nova pàgina web incorpora accessos directes a la seu electrònica on els ciutadans podran realitzar nombrosos tràmits com presentar instàncies, sol·licitar certificats d’empadronament i, en cas de ser proveïdors, facturar de manera electrònica a través del sistema FACE. La finestra principal també inclou l’accés a tota la documentació del PGOU (Pla General d’Ordenació Urbana), al Cadastre, Policia Local, pàgina web de Turisme, al perfil del contractant i a Ocupació on els usuaris interessats a accedir a un lloc de treball a Finestrat poden inscriure’s en les ofertes disponibles en l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local. “En este cas hem fet un esforç important per a facilitar al màxim la busca d’ocupació de manera que si alguna persona està interessada en una de les ofertes publicades, només ha de fer clic a Inscriure’s a l’oferta i automàticament la nostra AEDL ho inclou en el procés de selecció de personal”. Altres millores qualitatives d’este portal és l’agenda, que incorpora informació detallada de cada esdeveniment, igual que la localització de totes les dependències municipals.

La pàgina es pot consultar tant en castellà com en valencià perquè els continguts són traduïts des de la pròpia Oficina municipal de Promoció del Valencià. I gràcies a un sistema de traducció automàtica, la pàgina també està disponible en altres idiomes com a anglés, francés i rus. “La mitat de la població és d’altres nacionalitats i considerem important que puguen consultar la informació en altres idiomes i així facilitar la seua integració en la nostra localitat.” Quant al disseny inclou imatges molt atractives de la localitat “perquè no cal oblidar que la pàgina web també és una plataforma de promoció per als turistes que ens busquen en Internet com a destinació de vacacions”.

En l’agenda de modernització prevista per a l’Ajuntament de Finestrat, el següent pas serà la incorporació de la informació municipal a l’aplicació de la Diputació “MunicipApp”. “Es tracta d’una App gratuïta per a mòbils i tauletes tàctils que inclourà dades molt pràctics per als usuaris com una guia de carrers, notícies, agenda d’esdeveniments o farmàcies de guàrdia”, va informar l’edil. Esta aplicació, disponible per a iOS i Android, també representa una ferramenta de participació ciutadana perquè els usuaris podran avisar al consistori de possibles incidències que observen en el seu entorn com a neteja, enllumenat o zones verdes. Esta aplicació forma part del ‘Pla Modernitza 7.0” de la Diputació d’Alacant. “Per això, va afirmar l’edil, “des d’ací vull agrair a la institució provincial tot el suport tècnic i humà que ens està brindant per a modernitzar la gestió administrativa a Finestrat”.

 

(GABINET DE PREMSA: 21-7-17)