Dos referents internacionals del món del jazz, Lolo García i Juan Munguía, actuen aquest divendres al Castell de Finestrat

9 d’agost: nova jornada solidària de donació de sang i amb sorteig de regals entre els participants
05/08/2021
Suport de l’Ajuntament de Finestrat a AFEM, Associació de Malalts Mentals de la Marina Baixa
05/08/2021

L’ART AL CARRER TAMBÉ ARRIBA AQUEST CAP DE SETMANA A LA CALA I EL DIUMENGE, NIT DE MÀGIA AL CASTELL AMB “LOS ALQUIMISTAS

Dos referents internacionals del món del jazz com el saxofonista Lolo García i el trompetista Juan Munguía arriben aquest divendres a Finestrat. Serà en el concert que oferirà la BIG BAND CAC Verge de la Pau d’Agost en el marc de la programació de “l’Estiu Cultural”. “És una de les nits musicals més especials de l’estiu, va indicar l’edil de Cultura, Héctor Baldó, en la qual tindrem música en viu amb diferents estils com el swing, fast rock, funk, cha cha cha, samba, llatí i jazz amb dos grans a nivell internacional com el saxofonista Lolo García i el trompetista cubà Juan Munguía. Així que tot un honor de rebre a Finestrat a aquests dos grans de la música jazz abrigallats per la Big band Cac Verge de la Pau d’Agost”. Aquest concert serà aquest divendres, 6 d’agost, a les 22.00 hores a l’Auditori del Castell (entrada lliure limitada al 75% de l’aforament).

El cap de setmana cultural continuarà amb la mostra pictòrica “Art al Carrer” a la Cala de Finestrat. Una exposició arran de mar composta per més de vint quadres realitzats per l’alumnat de l’Escola d’Art de Finestrat. “Després de l’èxit de les balconades que vam celebrar en 2019 al carrer Nou del centre històric tradicional hem volgut recuperar l’essència d’aquesta iniciativa i acostar-la a la Cala de Finestrat. Allí, a la Plaça de l’Àmfora, podrem veure durant el cap de setmana aquests quadres que estan inspirats en emblemes del nostre municipi com el Puig Campana, el Carreró o el propi Xorigueret de la Cala”, va assenyalar l’edil de Cultura, Héctor Baldó. “I per descomptat felicitar l’alumnat pel talent i creativitat que reflecteixen en els seus llenços”, va indicar el regidor, i a la seua professora, Mª Carmen Llinares, per aquesta iniciativa”.

Les obres romandran exposades des d’aquest dissabte, dia 7 d’agost, a les 12.00 hores fins al diumenge 8 a les 22.00 hores.

Nit de màgia: “Los alquimistas”

A més, dins dels actes per la “Setmana Internacional de la Joventut” hi haurà un espectacle de màgia i humor aquest diumenge, 8 d’agost, titulat “Los alquimistas”. Després de vàries gires per la geografia espanyola dos reconeguts mags a nivell nacional i també internacional com David Climent i Mag Malastruc tornen als escenaris de Finestrat amb aquest xou familiar en el qual màgia i humor van de la mà.

En tots els esdeveniments se seguiran els protocols de prevenció i seguretat enfront de la pandèmia que estableixen les autoritats sanitàries.

(GABINET PREMSA. 4.8.2021)

 

Més sobre Juan Munguía i Lolo García

Juan Munguía va formar part de la banda de David Bisbal en la gira Premonición Tour,

realitzant més de 40 concerts a Amèrica i més de 60 a Espanya, a més ha tocat

per a Isabel Pantoja, Rocío Jurado, Miguel Ríos, Carlos Cano, José Mercé, Francisco,

Martirio o Celia Cruz, entre altres i ha participat en nombrosos projectes de jazz.

Per la seua part Lolo García, saxofonista de Jazz i docent, imparteix cursos i classes de saxòfon, harmonia i combo, labor que compagina amb composicions i arranjaments per a diverses formacions com a grups de cambra, banda, big band i orquestra.