Dos joves de Finestrat es desplacen aquest Nadad a Grècia per a portar joguets a més de 800 xiquets d’un campament de refugiats

L’alcalde va rebre a la directiva de l’Associació de Dones de Finestrat per a agrair-los la seua col·laboració en aquest 2018
19/12/2018
Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: divendres 21, 12:00 hores
20/12/2018

L’ALCALDE HA REBUT HUI MIGUEL SELLÉS, ACTIVISTA DEL PROJECTE “DRET A SOMIAR” DE L’ASSOCIACIÓ “BALLOONA MATATA”

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, ha rebut hui el jove de Finestrat, Miguel Sellés, per a conéixer de primera mà el projecte “Dret a somiar” de l’associació “Balloona Matata” que portarà avant aquest nadal junt amb una altra veïna de Finestrat, Mª Carmen Climent, en el campament de refugiats de l’illa grega de Chios. Cap allí parteixen demà per a portar 800 regals a xiquets/es amb edats des dels 0 fins als 16 anys. Aquesta iniciativa va començar fa uns mesos amb la venda de paperetes, principalment a Finestrat encara que també en altres punts de la Comunitat Valenciana, amb les quals han recaptat més de 2.000€ per a adquirir els joguets i també roba d’abric per a combatre les baixes temperatures i la humitat d’aquestes dates.

Tal com va explicar Miguel Sellés a l’alcalde en aquesta trobada, “el núm. de cada papereta no és per a entrar en un sorteig, va afegir, sinó que equival al núm. que porta cada joguet. Així hem aconseguit que totes les persones que han adquirit una papereta es convertisquen en padrins o padrines que portaran un joguet a un xiquet o xiqueta refugiat”. A més de repartir aquests regals en el campament de Vial, Miguel Sellés i Mª Carmen Climent també ho faran en diversos immobles on es troben allotjats xiquets amb necessitats especials i en un centre de menors no acompanyats. En xarxes socials es podrà veure l’entrega de regals a través de la pàgina de Facebook i d’Instagram de l’Associació “Balloona Matata” el pròxim 1 de gener.

En aquesta trobada, l’alcalde, Juan Francisco Pérez, va felicitar Miguel Sellés per la iniciativa i li va expressar el seu compromís de col·laborar en el projecte “Dret a somiar” “Hui és un dels dies que més satisfà un alcalde perquè gràcies a l’esforç d’aquests dos jóvens de Finestrat molts xiquets refugiats tindran un joguet en Nadal. Miguel i Mª Carmen se’n van a un campament a Grècia amb més de 2.000 persones de les quals prop de 1.000 són xiquets/es. M’ha emocionat el seu grau d’implicació, les seues ganes d’ajudar en un tema tan sensible com és l’arribada de refugiats a Europa. I des d’ací els anime a continuar en aqueixa labor i a buscar línies conjuntes de col·laboració per a ajudar-los. De veritat que engrandeix trobar gent del teu poble que sacrifica el temps amb la seua família en Nadal per a anar-se’n a milers de quilòmetres a fer feliços a aquests xiquets i amb això, contribuir a protegir el dret a la infància”.

GABINET DE PREMSA: 20-12-2018