Dilluns que ve està prevista la reobertura de terrasses d’hostaleria i restauració de Finestrat

BRICOMART reactiva el procés de selecció de personal per a la seua nova botiga de Finestrat
11/05/2020
Finestrat passa a la Fase 1 del Pla de Desescalada que comença el dilluns 11 de maig.
11/05/2020

COM A MESURA DE SUPORT L’AJUNTAMENT NO COBRARÀ LA TAXA PER OCUPACIÓ DE TAULES I CADIRES EN TERRASSA

Dilluns que ve, 11 de maig, i si s’autoritza per part del Ministeri de Sanitat del Govern Central l’entrada en la Fase 1 de la desescalada, reobriran les terrasses dels establiments d’hostaleria i restauració a Finestrat. Les normes generals d’aquesta reobertura estableixen, entre altres mesures, la separació mínima de 2 metres entre taules i no permet accedir a l’interior de l’establiment excepte per a anar al bany i d’un en u.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va explicar que després de mantindre diverses trobades amb restauradors de la localitat i després de reunir-se amb els regidors i tècnics municipals de les àrees implicades “hem assentat les bases per a coordinar la reobertura de les terrasses a partir de dilluns que ve, 11 de maig, respectant en tot moment les directrius marcades des del Govern Central”. “Per a ajudar-los en aquesta situació tan difícil que estan vivint els empresaris hostalers i restauradors”, va afegir l’alcalde, “anem a deixar-los exempts del pagament de la taxa per ocupació de taules i cadires. És un gest perquè, a poc a poc, puguen anar reactivant la seua activitat empresarial que, desgraciadament, s’ha vist tan afectada per la crisi del covid19”.

Novetat horària a la Cala: terrasses des de les 12:30 hores.
Tots els anys amb l’arribada de l’estiu el consistori habilita una zona de vianants nocturna a la Cala, des de la Travessia Marina Baixa fins a la coneguda com a Plaça de l’Àmfora. En aqueix tram els establiments podran col·locar taules en les condicions establides amb la novetat de l’horari que s’aplicarà des del migdia, és a dir, de 12:30 a 23:59 hores. “Tots els estius habilitem aqueixa zona de vianants de la Cala en horari de sopars. No obstant això, com a mesura de suport a l’empresariat de la zona hem avançat la conversió en zona de vianants a aquest dilluns, 11 de maig, i també l’horari perquè serà des de migdia”. Una altra mesura de suport aprovada per ordenança recentment és l’ampliació de l’espai de terrassa en cas d’existir acord amb la propietat contigu. “Abans només es podia ocupar amb terrassa l’espai frontal de cada establiment. No obstant això, ara també es podria posar taules davant de la propietat contigu sempre que hi haja una autorització expressa”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Aquesta reobertura anirà acompanyada per un Pla de Desinfecció diari per part de les brigades municipals de serveis tècnics “perquè nostra prioritat és garantir la seguretat de tota la ciutadania”. En la reunió celebrada ahir per l’alcalde, Juan Francisco Pérez, amb la regidora d’Empresa, Donna Rebecca Plummer, l’edil de Seguretat, Mª Dolores Viudes, l’Inspector Cap de la Policia Local, Agustín Rubio i l’enginyer tècnic municipal d’Obertures, José Ángel Llorca també es va acordar que les condicions de l’ocupació seran revisables al mes. “En la mesura que evolucione la desescalada i la possible arribada de turistes des d’altres províncies cada mes anirem actualitzant les mesures d’ocupació, sempre davall les directrius sanitàries establides des del Govern Central per la crisi del covid-19”.

Quant a les mesures d’higiene i prevenció en la prestació del servei en terrasses haurà de complir-se en tot moment la normativa de seguretat establida en l’article 13 del BOE núm. 123 de 3 de Maig del 2020 capítol IV. Es tindran en compte també les Mesures d’higiene i/o de prevenció per al personal treballador establides en l’article 14 del mateix BOE. L’incompliment d’aquestes mesures podrà ser denunciat per infraccions la mínima del qual quantia és de 601€.

En tot cas, aquestes mesures depenen de la autorització del Ministeri de Sanitat a passar a la fase 1 de la desescalada en aquesta zona, la qual cosa es coneixerà en les pròximes hores.

(GABINET PREMSA.8.5.2020)