Dilluns que ve 4 d’octubre comencen les obres de reurbanització de l’Avinguda Benidorm, principal via del nucli urbà de Finestrat

Comença el servei “d’aula matinera” al CEIP “Puig Campana” de Finestrat
01/10/2021
El Ayuntamiento recibió una subvención de Diputación de Alicante por la elaboración de su Plan Interno de Igualdad
02/10/2021

L’ALCALDE CONVOCARÀ ALS COMERCIANTS I RESTAURADORS PER A EXPLICAR ELS DETALLS I ELS TERMINIS DE L’OBRA

Les obres de reurbanització de l’Avinguda Benidorm i Camí de Reis ja tenen data de començament. Serà dilluns que ve, 4 d’octubre. Ahir ho va avançar en sessió plenària l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, i també va anunciar que convocarà a comerciants i restauradors a una reunió informativa la setmana vinent per a explicar-los personalment els detalls de l’obra, duració estimada i la seua execució per trams per a minimitzar les molèsties que sempre generen les obres. L’inici dels treballs serà en la illeta d’entrada al Parc Font de Carrè.

“El dilluns comencen les obres de l’avinguda Benidorm. Després de la canalització del barranc de la Cala és l’obra de major envergadura que emprenem: 1,3 milions d’inversió amb un gran suport de la Diputació d’Alacant que finança quasi un milió €. És una transformació integral de la principal via del nostre nucli urbà, començant pel que no es veu, és a dir, la canalització subterrània d’aigües pluvials, fins a tot el que es veu com a voreres, calçada, enllumenat, mobiliari, jardineria, etc. Amb tot això, millorarem l’estètica, l’accessibilitat i així també impulsarem el comerç i la restauració local”, va assenyalar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

El dilluns començaran els treballs de canalització subterrània d’aigües pluvials en l’entrada al Parc Font de Carrè, la qual cosa no afectarà el trànsit. A mitjan octubre continuaran en la pujada cap a l’encreuament amb la CV758 (direcció Sella-Relleu), conegut com el “encreuament del Pintat”. “En aqueixa pujada només hi haurà un carril de circulació amb el pas regulat mitjançant un semàfor i també quedarà restringit el pas de vehicles pesants”. A partir d’aqueix moment arribaran els treballs de més complexitat i duració: des de l’encreuament de Camí de Reis fins al Raval i en diversos trams. “Sobretot això donarem compte als empresaris de l’avinguda la setmana vinent en una reunió informativa. També a la comunitat educativa perquè els autobusos escolars i de línia hauran de traslladar les seues parades a l’entrada del Parc Font de Carrè”.

Quant al tema de l’aparcament, és una de les principals preocupacions per al govern local. “Ja hem habilitat un solar com a pàrquing provisional en el carrer Sant Vicent amb prop de 40 places. I estem plantejant més alternatives quan el gruix de l’obra arribe a l’Avinguda com el carrer L’Hort i fins i tot la plataforma d’entrada a Font de Carrè”.

L’actuació completa té una longitud aproximada de 600 metres. El pressupost ascendeix a 1’3 milió€ i compta amb el suport de la Diputació provincial d’Alacant que aporta 900.000€. L’empresa adjudicatària és Construcciones y Movimientos Ovisa S.L. i la duració estimada dels treballs és 6 mesos.

“Si va tot segons el que es preveu i aquests pròxims mesos no són molt plujosos, calculem que les obres estaran acabades abans de l’estiu. Si no fora així, ens plantegem un parèntesi en els mesos estivals per a ajudar a les empreses locals”, va concloure l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

Glorieta Camí de Reis

Cal recordar que, de manera simultània a aquesta obra, la Diputació d’Alacant crearà una glorieta en el principal accés al nucli urbà, al Camí de Reis, on actualment està l’encreuament cap a Sella, Orxeta i Relleu. Aquesta actuació ascendeix a 200.000€ i compta amb una subvenció de 120.000 de la institució provincial.

(GABINET PREMSA: 1.10.2021)