DIA INTERNACIONAL DE L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

Sessió plenària ordinària: dijous 25, 9.30h. 1a planta Aj. Finestrat
25/11/2021
El dissabte 18 de desembre se celebra la I Cursa de Nadal Cala de Finestrat
26/11/2021

EL PLE MUNICIPAL S’UNEIX Al REBUIG D’AQUESTA XACRA SOCIAL QUE HA TRENCAT MILERS DE VIDA

Hui es commemora a tot el món el dia contra la violència cap a les dones. Una data que ha protagonitzat part del Ple Municipal de Finestrat amb la lectura d’un manifest de condemna i rebuig a aquesta xacra social que ha segat tantes vides.

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, ha fet lectura d’aquest manifest que reunia les paraules de desaprovació consensuades en el marc de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, així com en el Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa.

“Un any més, i coincidint amb el 40 aniversari des de la seua constitució, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies renova el seu compromís amb la igualtat i contra la violència de gènere, i mostra la seua preocupació davant l’augment dels assassinats de dones a les mans de les seues parelles i exparelles i davant l’escalada de violència vicària” ha recordat el primer edil.

En el mateix manifest es posava en valor el treball de les entitats locals, per la seua proximitat, pel seu coneixement directe, en la lluita contra aquesta violència masclista.

“Per la nostra proximitat, els Ajuntaments, assumim la implementació directa de normes i plans amb mesures específiques que afavoreixen la igualtat d’oportunitats, redoblem els esforços en la detecció de la violència de gènere, en totes les seues formes i en tots els seus àmbits; i dissenyem, des de la defensa dels drets de les dones, polítiques integrals per a superar una xacra social que ha trencat milers de vides” ha conclòs la primera autoritat local.

FINESTRAT CONTRA EL MALTRACTAMENT-TOLERÀNCIA ZERO

Aquest 25N, Finestrat també ha volgut sumar-se a la iniciativa d’Antena 3 ‘Municipis contra el maltractament’, que suposa una crida directa a la mobilització en la lluita enfront de la violència de gènere implicant els municipis d’Espanya.

Per això, des d’aquesta setmana en l’entrada principal al centre històric i també en l’entitat administrativa que té l’Ajuntament a la Cala s’han instal·lat dos senyals amb el lema “Finestrat Contra el Maltractament-Tolerància Zero”.

Aquesta campanya comportarà una intensa cobertura per part dels mitjans televisius i radiofònics d’Atresmedia, així com les seues xarxes socials i les de ‘Contra el maltractament. Tolerància Zero”.