Demà comencen les Festes patronals de Finestrat amb la baixada del Crist i l’arreplegà de barraques

L’Ajuntament de Finestrat continua fomentant la creació d’ocupació amb la incorporació de 2 joves menors de 30 anys
22/08/2023
Més de 50 barraques van participar en la tradicional arreplegà pels carrers del centre històric de Finestrat
29/08/2023

LES FESTES PATRONALS SE CELEBREN DEL 24 AL 27 D’AGOST EN HONOR A SANT BERTOMEU I EL SANTÍSSIM CRIST DEL REMEI

Demà, 24 d’agost, és el dia de Sant Bertomeu, patró de Finestrat. I demà comencen oficialment les Festes Patronals 2023. Serà a les 12.00 hores amb el volteig de campanes i la Baixada de Crist del Remei, també patró de Finestrat, des de la seua Ermita fins a la parròquia on romandrà durant els 4 dies de festa.

Des del punt vista lúdic també és un dia molt significatiu per l’arreplegà de barraques. Una entrada de tots els festers que recorrerà els carrers del centre històric tradicional fins a arribar a la Plaça La Torreta. Allí, sobre les 21.00 hores, pregó inaugural de les festes i, seguidament, mascletà multicolor des de la Plaça de la Unió Europea.

El divendres és el dia dedicat al Santíssim Crist del Remei amb l’ofrena de flors en el seu honor i també a Sant Bertomeu, a partir de les 19.30 hores. Aquesta jornada hi haurà actes per als més xiquets com el parc infantil, la poalà o el tren de la festa que passeja a festers i visitants per tots els carrers del nucli històric.

Recordar que per a la vesprada d’aquest dimecres 23 la Comissió de estes també ha preparat diversos actes previs a la inauguració de la festa com el tradicional cercaviles per la Cala per a animar als veïns d’aquesta zona a participar en les festes patronals. A les 22.00 hores hi haurà un Tribut a Camilo Sesto a la Plaça del Poble.

En paraules de la regidora de Festes, Sara Llorca, “arriben els dies més esperats de l’any. Ara sí que sí. Més de 50 barraques de totes les edats i algunes de nova creació compartirem aquests dies de festes, el programa d’actes que amb tant d’afecte ha preparat la Comissió de Festes MiniTofols. Per descomptat, convidar a veïns de tota la comarca a conéixer la nostra festa, la nostra tradició, que vinguen a participar i a compartir aquests dies tan especials amb nosaltres. Enhorabona a la Comi i bones festes per a tot el poble de Finestrat”.

Per part seua, l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca va donar les gràcies a la Regidoria de Festes i a tot el personal de l’Ajuntament “que ha col·laborat directa i indirectament en cadascun dels esdeveniments que hem celebrat durant aquest últim any i a la preparació dels dies grans de les nostres festes. La meua sincera felicitació a la Comi. Ara sí, arriba el moment de gaudir, de compartir amb les nostres amistats, del centre històric, de La Cala, urbanitzacions, partides rurals… A totes i a tots, veïns i turistes, us convide a participar en aquestes festes, a assistir a cadascun dels actes que formen part de la nostra tradició festera. Bones festes per a tot el poble de Finestrat”.

CONSULTEU PROGRAMA D’ACTES COMPLET ACÍ

(GABINET PREMSA. 22.8.2023)