De l’hort al menjador

Nous bol·lards en la rotonda d’accés a la Cala com a mesura de protecció i seguretat
21/12/2021
Les Sènior del Club Voleibol Finestrat acaben líders la 1a fase en 1a divisió nacional amb 9 victòries
23/12/2021

ELS ESCOLARS DEL CEIP PUIG CAMPANA DE FINESTRAT COMENCEN A RECOLLIR ELS FRUITS DELS HORTS ESCOLARS HABILITATS A PRINCIPI DE CURS

De l’hort al menjador. Els horts escolars del CEIP Puig Campana comencen a donar els seus fruits. Així ho informe la regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, que es va mostrar il·lusionada després de la posada en marxa d’aquesta iniciativa a principi de curs.

“Durant l’estiu i a petició de la direcció del centre habilitem diverses parcel·les a l’interior del col·legi amb una superfície aproximada de 200m2. Allí l’alumnat des dels 2 anys fins als xiquets/es de 6é de Primària han plantat herbes aromàtiques, encisams, cebes, cols, etc. i ja estan recollint els fruits. Així que molt satisfets perquè des de les aules estem treballant valors tan importants com l’esforç, la paciència d’esperar que isquen les plantes, la cura del medi ambient, la importància de l’aigua, de la climatologia i també la recompensa després de tot el procés”.

Els horts escolars estan distribuïts entre la zona principal d’accés, la zona annexa a la pista esportiva, el pati d’entrada a Infantil (2 anys) i la part posterior del trinquet escolar. Aquesta iniciativa forma part de l’experiència pilot a la qual s’ha adherit el col·legi Puig Campana denominada Centres COEDUCA XARXA 2020, de la Conselleria d’Educació per a complir objectius de sostenibilitat i educació mediambiental.

ESCOLTA LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA, Mª DOLORES VIUDES ACÍ

“Amb tot això estan aprenent que aquests productes naturals no ixen directament de la prestatgeria del supermercat”, va indicar l’edil. “Darrere de qualsevol aliment que consumim com les fruites o les verdures hi ha un procés molt ampli, amb moltes mans, molt d’esforç i en els quals la terra i les condicions climatològiques són fonamentals”. Finalment, l’edil d’Educació va aprofitar per a felicitar les festes a tota la comunitat educativa en aquest últim dia lectiu abans de l’aturada nadalenca.

(GABINET PREMSA.22.12.2021)