Daniel Jung i Jone Urkizu van guanyar ahir la carrera de 101Km de la Costa Blanca Trails

Finestrat continua fomentant la creació de llocs de treball amb programes públics d’ocupació per a majors de 30 anys
19/11/2019
Comença la Setmana de la Salut a Finestrat amb la jornada pràctica dedicada a aprendre a utilitzar gimnasos a l’aire lliure
19/11/2019

RAMÓN RECATALÁ I GEMMA ARENAS ES VAN PROCLAMAR GUANYADORS DE LA COPA D’ESPANYA ULTRA DE LA FEDME

Daniel Jung i Jone Urkizu van guanyar ahir la categoria reina de 101 quilòmetres de la Costa Blanca Trails disputada a Finestrat. A més, Ramón Recatalá i Gemma Arenes es van proclamar guanyadors de la Copa d’Espanya de Carreres per muntanya Ultra de la FEDME GP Inverse. I és que Finestrat va ser designada seu d’aquesta final de la Copa d’Espanya per a 2019 i també per a 2020, consagrant així la localitat com a catedral del Trail amb pujades de vertigen com el Quilòmetre Vertical Puig Campana, la Mallada del Llop o Serra Aitana. 1.500 corredors han participat en aquesta edició amb 5 modalitats de carrera (101K, 84K, 46K, 29K i 20K) i passant per localitats de la província com Polop de la Marina, Benimantell, Benifato, Beniardà, Quatretondeta, Confrides i Sella.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va fer un balanç molt positiu de la carrera “perquè ha sigut un èxit, no sols en participació, sinó també en públic amb un gran nombre de visites atrets per aquest esdeveniment de primer nivell. També el més destacable és que la jornada ha transcorregut amb normalitat, sense incidents i que es respira un ambient molt esportiu i molt lúdic en tota la localitat. Per descomptat, vull destacar el treball de l’organització, dels cossos i forces de seguretat, dels equips mèdics, fisios i, sobretot, els més de 200 voluntaris que des del divendres estan esperant als 1.500 corredors per a fer calor i suport en aquest recorregut per les muntanyes de la nostra província”.

Els podis de les 5 carreres es van completar de la manera següent: en 101Km, Vitalii Shkel (2n), Sergio Achau (3r) i femení, Elena Pastor (2a) i Roser Nicolau (3a); en la Ultra de 84 km va quedar Miguel Ángel Soriano en 2n lloc i David Lutzardo, 3r; el podi femení després d’Arenas ho va tancar Leire Martínez i Marta Muixí.
En primera posició va creuar la meta de la marató de 46 km Adrián Santos i Sara Hogdson; en el Trail de 29K van guanyar Santi Valls i Ana Peydro; i el Mini Trail de 20K, Fran de la Cruz i Gemma Macía. En el cas del MiniTrail, a més, el 2n lloc va ser per a un veí de Finestrat, Luis Alberto Oñate.

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, junt amb el regidor d’Esports, David Alarcón, i diversos edils del govern local va seguir el desenvolupament d’aquesta prova esportiva durant tota la jornada. 1.500 corredors han participat en aquesta edició, la més multitudinària celebrada fins a la data i procedents de tota Espanya i prop de 20 nacionalitats. De Finestrat va haver-hi 20 inscrits, dels quals van pujar al podi local Luis Alberto Oñate, Kiko Pérez Mengual i Luis Tàrraga.

La Costa Blanca Trails està organitzada des del Club Repte Everest amb el suport de l’Ajuntament de Finestrat, la Diputació d’Alacant, el Patronat de Turisme Costa Blanca i les marques italianes especialitzades en muntanya, Accapi i Scarpa, representades en la prova per Marta Masdeu.

Guanyadors Gran Trail de 101Km:
Masculí:
Daniel Jung (13:44:48)
Vitalii Shkel
Sergio Achau
Femení:
Jone Urkizu (16:55:04)
Elena Pastor
Roser Nicolau

Podi Ultra i final Copa Espanya Ultra FEDME 84K
Ramon Recatala-GANADOR COPA ESPANYA
Miguel Ángel Soriano
David Lutzardo
Gemma Arenas-GANADORA COPA ESPANYA
Leire Martínez
Marta Muixí

Podium Marató 46k
Adrián Santos
Carmelo Revilla
Bruno Ferrada
Sara Hogdson
Pilar Montesinos
Eugenia Álvarez

Podi Trail 29K
Santi Valls
Juan Navalón
Héctor Hernández
Ana Peydro Sánchez
Eva Castell
Marian Noguerón

Podium MiniTrail 20K
Fran de la Cruz
Luis Alberto Oñate
Juan Pedro Gálvez
Gemma Macía
Encarni Amorós
Carolina Seth-Smith

(GABINET PREMSA.17.11.2019)