Cursos d’agricultura ecològica per als usuaris de l’hort municipal

Crònica Esports Finestrat
25/10/2017
Finestrat celebra la Setmana de la Salut sobre “Prevenció i Esport” del 5 al 9 de novembre
27/10/2017

Des de la Regidoria de medi ambient de l’Ajuntament de Finestrat informen sobre la celebració de diverses activitats formatives en matèria d’agricultura ecològica entre els usuaris de l’hort municipal. Aquesta formació està subvencionada per la Diputació provincial d’Alacant i hi ha tractat diversos aspectes com la utilització eficient dels recursos, les tècniques de preparació del terreny per a plantar, la importància de rotar els cultius o la preparació de compost, entre altres qüestions.

El regidor de medi ambient, Tomás Sellés, va visitar este matí l’hort ecològic on s’ha impartit la formació en les últimes setmanes. “Ha sigut una activitat molt fructífera per als usuaris perquè els hem orientat en la plantació dels seus cultius, seguint els principis bàsics de l’agricultura ecològica. Per descomptat, molt agraït a tots per la participació”, va assenyalar l’edil, “i a la Diputació d’Alacant per col·laborar amb nosaltres per a fer possible aquesta formació”.
Altres continguts tractats en la formació “L’agricultura i bases ecològiques en què se sustenta” han sigut els marcs de plantació, l’estabilitat biòtica i ambiental, l’ús d’abonaments verds en la rompuda, els biofertilitzants, com realitzar planters, com plantar hortalisses i també l’associació de cultius. L’hort ecològic es va constituir l’any 2011 per a recolzar pràctiques agrícoles sostenibles i dedicades a l’abastiment familiar. Es troba molt pròxim al nucli històric, en uns terrenys agrícoles de la Partida La Foia i junt amb el pavelló esportiu. En la seua visita d’este matí, el regidor de medi ambient va recordar l’aposta del govern local per fomentar l’agricultura sostenible i l’ús racional de recursos naturals. “Crec que els horts municipals i aquestes activitats formatives són el millor exemple del nostre compromís amb el medi ambient i la seua sostenibilitat”. A més, Tomás Sellés va informar que hi ha diverses parcel·les disponibles en el cas que alguna persona estiga interessada a cultivar els seus propis productes. Per a més informació, poden posar-se en contacte amb el departament de medi ambient, ubicat en la 3a planta de l’Ajuntament, en horari de 8:00 a 15:00 hores.

GABINET DE PREMSA (26.10.17)