Cultura per al cap de setmana amb l’Exposició “Cortina de agua. Encuentro de arte” i el Concert de l’Agrupació Coral de Finestrat

Finestrat guarda 5 minuts de silenci en suport a Ucraïna
09/03/2022
Finestrat es prepara per al Quilòmetre Vertical Puig Campana que es disputa el diumenge 27 de març
10/03/2022

El grup Dépnane Machine va nàixer en 1987, fruit de la trobada entre dos creadors: Nelly Gerouard i Jean Marc Baude. El seu primer treball artístic “Cortina de Agua. Encuentros de arte” es podrà veure a partir de demà, divendres 11 de març, al Museu de Finestrat. És una investigació artística, realitzat amb la Beca Leonardo da Vinci del Ministeri d’Afers exteriors de França en 1993, sobre la manera de viure vinculada a l’aigua i les fonts.

La mostra inclou set obres fotogràfiques que es presenten com a cortines, mesclant dos llocs i dos temps: la partida i l’arribada d’una etapa durant un viatge per la Comunitat Valenciana i fonts com l’emblemàtica Font del Molí de Finestrat, a més d’altres llocs com València, Elx i altres xicotetes localitats valencianes.

“Encuentros de arte” és un treball de collage realitzat a partir de la revista francesa “Beaux Arts” per a commemorar els vint anys d’existència de la revista i els vint anys de “Dépanne Machine”. Són collages que evoquen trobades improbables entre diverses formes d’art d’una banda, i entre la imatge i l’escriptura per una altra.

“És un muntatge molt innovador, va assenyalar el regidor de Cultura, Héctor Baldó, “perquè l’espectador puga descobrir dos espais: la font i la seua cortina d’aigua al mateix temps”. Aquesta mostra segueix l’empremta al suport dels artistes locals “perquè Nelly i Jean Marc porten molts anys residint en la nostra localitat. Així que convide al públic de Finestrat i comarca a acompanyar-nos en la inauguració aquest divendres, a partir de les 19.30 hores, al Museu de Finestrat”. L’exposició es podrà visitar fins al 30 d’abril. Quant a l’horari de visita és dimecres, de 16.00 a 20.00 hores, dijous i divendres, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00 i caps de setmana de 10.00 a 14.00 hores (excepte el primer del mes que estarà tancat).

Sobre els autors:

Dépanne Machine Va nàixer en 1987 de la trobada entre dos creadors: Nelly Gérouard i Jean Marc Baude.

Doctor en Literatura i Humanitats, Jean Marc Baude és artista autodidacta i músic, a més d’autor de contes, assajos i poesies.

Nelly Gérouard és titulada en Belles arts a Caen, titular d’un DEA en Arts Plàstiques per la Universitat de la Sorbona, de París. Va aconseguir el Premi de la Ciutat de Caen en 1988 i ha participat en nombroses exposicions. Més informació en: http://www.depanne-machine.com/

CONCERT DE L’AGRUPACIÓ CORAL DE FINESTRAT

El dissabte a la vesprada tornem amb els grans concerts a la Casa de la Cultura. En aquesta ocasió serà a càrrec de l’Agrupació Coral de Finestrat a la Sala d’actes a les 19.30h. El programa és el següent:

  • Las Leandras………………………… F. Alonso
  • Nabucco……………………………… G. Verdi
  • Asturias………………………………. I. Piñero
  • Esta tierra……………………………. J. Bust
  • La golondrina………………………… N. Serradell
  • Conquista del Paraíso………………. Vangelis
  • La, la, la………………………………. Duo Dinámico
  • Mi gran noche………………………. Manuel Alejandro
  • Ay Jalisco no te rajes………………. Jorge Negrete
  • Un beso y una flor…………………… J. L. Armenteros

L’Agrupació Coral de Finestrat està dirigida pel mestre José Vicente Algado Climent, veí de Finestrat.