Crida als jóvens de Finestrat per a inscriure’s en el Sistema de Garantia Juvenil i ampliar les seues possibilitats de treball

Segueix la sessió en directe: Ple organització i funcionament de l’Ajuntament de Finestrat
19/07/2019
Jornada de conscienciació mediambiental a la Font del Molí de Finestrat
19/07/2019

Des de la Regidoria d’Ocupació de l’Ajuntament de Finestrat han fet una crida als jóvens de la localitat menors de 30 anys per a inscriure’s en el Sistema Nacional de Garantia Juvenil amb l’objectiu d’incrementar les seues possibilitats de trobar una ocupació i participar en els programes de formació i ocupació que desenvolupa l’Ajuntament en col·laboració amb altres administracions i finançats amb fons europeus.

Segons va explicar l’alcalde i titular de l’àrea d’Ocupació, Juan Francisco Pérez, “és molt important que estiguen inscrits en aquest Sistema Nacional de Garantia Juvenil perquè des de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local de Finestrat estem tramitant la sol·licitud de programes com l’EMCUJU i l’EMPUJU. Aquests dos programes permeten oferir treball a menors de 30 anys en el propi Ajuntament. I és requisit obligatori que els jóvens de Finestrat estiguen inscrits en aqueix Sistema de Garantia Juvenil. Si no ho estan, no podrà optar a aqueixes places d’ocupació públic que realitzarà l’administració. Per això, vos demane que els jóvens empadronats a Finestrat s’apunten a aquest sistema perquè a nosaltres ens agradaria que en la nostra administració treballara, sobretot, la joventut local”.

Requisits Sistema de Garantia Juvenil
Per a inscriure’s en el Sistema de Garantia Juvenil i ser beneficiari del mateix es requereix, entre altres requisits, ser menor de 30 anys, tindre la nacionalitat espanyola (o ser ciutadà de la Unió Europea dels Estats que formen part de l’Acord Econòmic Europeu o Suïssa); estar empadronat a Finestrat, estar inscrit com a demandant d’ocupació i no haver rebut accions educatives o formatives ni haver treballat el dia anterior a la data de presentació de la sol·licitud.

Com inscriure’s

El registre es pot fer a través d’Internet mitjançant el DNI electrònic en la web del Sistema – https://www.empleo.gob.es/ca/garantiajuvenil/accesoJovenes.html- Per a més informació i assessorament poden dirigir-se al Viver d’Empreses, ubicat en el Bulevard comercial (Av. Federico García Lorca, 6), de dilluns a divendres, en horari de 8:00 a 13:30 hores. A més, des de la Regidoria de Joventut han iniciat els tràmits perquè, en pròximes dates, es puga realitzar la inscripció des del mateix Centre Juvenil, ubicat en el carrer Fonteta, 36.

GABINET DE PREMSA (10.7.19)