Conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Finestrat i “Alicante Gastronómica Solidaria” per a continuar donant suport a la seua gran labor social

L’Ajuntament de Finestrat redueix el cost de l’Educació Infantil a les famílies amb fills/es menors de 3 anys
11/06/2020
Finestrat aconsegueix l’adhesió de 4 empreses en la xarxa nacional de Destinacions Turístiques Intel·ligents
12/06/2020

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, i el president de “Alicante Gastronómica Solidaria”, Carlos Baño, van signar aquest matí el conveni que regula el marc de col·laboració entre el consistori i aquesta associació per a continuar promovent la millora de la qualitat de vida de les persones i col·lectius més necessitats oferint alimentació a grups de famílies i persones en situació de vulnerabilitat, agreujada en aquests últims temps a causa de la crisi del COVID-19.
“Des que va començar l’estat d’alarma a mitjan març, va informar Héctor Baldó, l’edil responsable de l’àrea de voluntariat durant la crisi del COVID-19, “hem col·laborat amb Alicante Gastronómica Solidaria mitjançant la donació d’aliments i també elements de protecció com a màscares, guants i viseres per a tots aquests herois i heroïnes amb davantal, és a dir, més de 500 persones que treballen en la preparació i distribució de menús casolans per a tota la província. A Finestrat també hi ha hagut famílies beneficiàries d’aquest servei amb el qual hem intentat pal·liar, en la mesura que siga possible, les greus conseqüències provocades per aquesta crisi de gran impacte socioeconòmic en la població més sensible”. La signatura d’aquest conveni estableix el marc de la col·laboració entre l’Ajuntament de Finestrat i Alicante Gastronómica Solidária “per a continuar donant suport a aquesta gran labor social, exemple de generositat i constància, que cobreix les necessitats bàsiques de la població més colpejada per aquesta emergència sanitària”, va concloure l’edil, Héctor Baldó.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, HÉCTOR BALDÓ, ACÍ

Per la seua part el President d’Alacant Gastronòmica Solidària, Carlos Baño, ha destacat “que la determinació que vam tindre a l’hora de reconvertir una Fira de Gastronomia en una Iniciativa assistencial implicant les empreses i cuiners que anaven a participar, ha sigut el millor exemple de col·laboració públic privada. Des de les 4 Cuines centrals en els CdTs d’Alacant, Benidorm, Torrevieja i l’Escola d’Hostaleria d’Elx, hem servit prop de 115.000 menús complets en 23 municipis de 7 comarques”. “Vull agrair la implicació, compromís i corresponsabilitat de l’Ajuntament de Finestrat, en la persona de l’Alcalde Juan Francisco Pérez Llorca i el regidor Héctor Baldó, va afegir Bañó, “que amb la seua contribució i reiterades aportacions han permés que aquesta revolució solidària, haja pogut entregar prop de 30.000 menjars en 8 municipis de la Marina Baixa”.

La iniciativa ALICANTE GASTRONÓMICA SOLIDARIA està promoguda per l’associació del mateix nom, comptant amb la col·laboració de la Cambra Oficial de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació d’Alacant, la Diputació provincial i Turisme Comunitat Valenciana. Des de l’inici de l’Estat d’Alarma s’han implicat més de 500 cuiners i voluntaris en la preparació i distribució de menús casolans, a més de 150 empreses i institucions públiques. Cada dia cuinen 3.000 menús en les instal·lacions dels CDT de Benidorm, Alacant i Torrevieja, i també a l’Escola municipal d’Hostaleria d’Elx. I a través d’entitats benèfiques i els serveis socials dels Ajuntaments els fan arribar a la població en situació de major vulnerabilitat de tota la província d’Alacant.

(GABINET DE PREMSA. 09.06.2020)