Concert de l’orquestra de la Diputació d’Alacant ADDA-SIMFÒNICA a l’Auditori del Castell de Finestrat

Noves obertures en el Bulevard de Finestrat com la botiga especialitzada en café “LAMOKA”
21/07/2021
L’Ajuntament habilita un aparcament en Balcón de Finestrat en atenció a les peticions veïnals
21/07/2021

AQUEST DISSABTE ARRIBA L’EQUADOR DE L’“ESTIU CULTURAL” AMB L’ORQUESTRA DE GRAN PROJECCIÓ NACIONAL I INTERNACIONAL QUE DIRIGEIX EL MESTRE JOSEP VICENT

Arriba l’equador de la programació de l’“*Estiu Cultural” de Finestrat amb el concert de l’orquestra estable de l’Auditori de la Diputació d’Alacant, ADDA SIMFÒNICA-Fundació de la Comunitat Valenciana. Serà aquest dissabte, 24 de juliol, a l’Auditori del Castell, a partir de les 22.00 hores.

En paraules del regidor de Cultura, Héctor Baldó, “estem entusiasmats amb el concert de l’Orquestra de la Diputació ADDA SIMFÒNICA a Finestrat. És cert que aquest estiu tenim una programació cultural fantàstica, gràcies a l’esforç de tot el departament. Encara que la joia de la corona és aquest esdeveniment musical perquè es tracta d’una orquestra de primer nivell, amb una trajectòria que ha generat gran repercussió nacional i internacional per la qualitat i l’energia de la seua personalitat sonora que dirigeix el mestre Josep Vicent. Així que tot un honor que vinguen a tocar a Finestrat”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR DE CULTURA HÈCTOR BALDÓ

El programa musical triat per a aquest concert a Finestrat inclou El Amor Brujo (Manuel de Falla), Coriolà, obertura en Do menor, i Simfonia núm. 7 en La major (Ludwig van Beethoven) i comptarà amb la cantaora Marina Heredia.

El concert serà aquest dissabte, 24 de juliol, a les 22.00 hores, a l’Auditori del Castell de Finestrat. L’entrada és lliure, limitada a l’aforament establit per les autoritats sanitàries al 75%.

ADDA·SIMFÒNICA treballa amb directors convidats com el mestre Valery Gergiev, Christian Lindberg, Anu Tali, Álvaro Albiach, Jurjen Hempel, Yaron Traub, Carles Magraner, Juan Carlos Lomónaco entre altres, al costat de solistes com Maria João Pires, Pacho Flores, Ángeles Blancas, Denis Kozhukhin, José Antonio López, Juan Floristán, Stefano Bollani, Paco Varoch, Varvara Nepomnyashchaya, Damián Martínez, María Florea, Sandra Ferrández, Alexander Ullman, Iván Martín, Joan Enric Lluna, Ginesa Ortega, Marina Heredia, Cañizares, Juan Echanove, Joaquín Achúcarro, Adolfo Gutiérrez, Ximo Vicedo, Javier Eguillor, Igor Yebra, etc. Michael Nyman, David Mora i Per Egland han escrit obres per a la formació. Altres col·laboracions han sigut el Cor de la Comunitat de Madrid, Orfeó Valencià, Spanish Brass, Títeres Etcètera entre altres.

A més de la seua activitat simfònica, l’orquestra manté una programació amb forta presència contemporània i de recuperació del repertori històric, alhora que desenvolupa una important activitat social i pedagògica. Ha realitzat concerts especials per al Festival “Summer of Purpose” Munic, el Premi Azorín del Grupo Planeta, la Gala Nacional de l’Esport, els concerts per a l’obertura de la Volvo Ocean Race i les col·laboracions amb l’aclamada formació teatral i operística La Fura dels Baus (Carmina Burana i La Creació d’Haydn).

El seu projecte discogràfic conté repertoris de Stravinsky, Mahler, Beethoven, Prokofiev, Barber, Manuel de Falla i Shostakovitx, tots ells lloats per la crítica especialitzada, aconseguint el distingit Melòman d’Or amb el seu treball “Music for Emotions”. Recentment ha signat un contracte internacional de tres àlbums amb Warner Classics.

En la temporada 20/21, ha sigut present al costat del seu Director Titular, Josep Vicent, en el Palau de Festivals de Santander, Palau de les Arts de València i l’Auditori de Castelló. A l’agost participarà juntament amb el guitarrista Pablo Sainz Villegas en el Festival Internacional de Pollença, i pròximament realitzarà una gira per la Xina i actuarà en Festivals a Itàlia i Holanda. Col·laborarà a més amb artistes de la talla de les Germanes Labèque, Javier Perianes, Ramón Vargas, Joaquín Riquelme o Leticia Moreno.

(GABINET DE PREMSA. 21.7.2021)