Compte arrere per al Quilòmetre Vertical Puig Campana que se celebra a Finestrat el diumenge 23 d’abril

Finestrat adquireix sòl per a dotar al nucli urbà de 200 noves places d’aparcament
21/03/2023
Ordre del dia: Sessió plenària extraordinària: divendres 24 de març, 9.30 hores.
24/03/2023
Presentación KM vertical

LES INSCRIPCIONS JA ESTAN OBERTES PER A AQUESTA PROVA QUE SERÀ CAMPIONAT AUTONÒMIC DE QUILÒMETRE VERTICAL

Presentación KM vertical

Compte arrere per al “Quilòmetre Vertical Puig Campana”, cursa de muntanya que se celebra a Finestrat el diumenge 23 d’abril. Organitzada per la Regidoria d’Esports, el Club de Muntanya Repte 8000 i la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana (FEMECV) la 14a edició d’aquesta cursa torna a ser Campionat Autonòmic de Quilòmetre Vertical. Per a informar sobre tots els detalls hui van celebrar una roda de premsa el regidor d’Esports, David Alarcón i el director del Km. Vertical i Secretari del Club Repte 8000, Romualdo Doménech.

La peculiaritat del Quilòmetre Vertical Puig Campana, tal com indica el seu nom, està en el fet que els corredors salven una distància de 3’6 quilòmetres amb un desnivell positiu de 1.050 metres i a molt poca distància de la mar. “Amb aquestes característiques”, va indicar el regidor d’Esports, David Alarcón, “estem parlant d’un Quilòmetre Vertical que és únic a Espanya. És el més antic que se celebra al nostre país i un dels reptes de trail més vibrants i emocionants per als aficionats a aquest esport en plena naturalesa”. David Alarcón va agrair a la Diputació d’Alacant el suport que presta sempre en matèria de seguretat en totes aquestes proves esportives, a la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada, a l’equip de voluntaris de “El Portell” i també al club organitzador “per fer possible aquest Quilòmetre Vertical i , al novembre, la Finestrat Costa Blanca Trails”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR D’ESPORTS, DAVID ALARCÓN, ACÍ

Per part seua, el director de cursa, Romualdo Doménech, va destacar el bon moment que viu el Trail a Finestrat. “Fa 14 anys vam ser pioners en aquesta especialitat, vam veure les possibilitats del Puig Campana i així s’ha consagrat aquesta cursa per les seues característiques tècniques, l’orografia de l’entorn i la proximitat a la mar”. Doménech va recordar que el rècord absolut masculí el continua ostentant des de 2011 l’italià Urban Zemmer que va arribar al cim en 35 minuts i 43 segons mentre que en femení, el mateix any, va fer rècord Laura Orgué amb 44:01. Entre els corredors locals, destacar la participació de Vicente Llorca Climent “Tato” que va fer cim en un temps de 44 minuts i 4 segons atorgant-li una 5a posició en la classificació general de l’any passat i 3r de la seua categoria. La prova estarà limitada a 300 participants i les inscripcions obertes fins al 20 abril.

POTS ESCOLTAR EL DIRECTOR DE CARRERA ACÍ 

A més, aquesta edició es manté la modalitat OPEN pel que podran participar tant federats com no federats majors de 18 anys. “Per tant, també hi haurà trofeus i classificació per a les persones que vulguen participar sense estar federats. Important remarcar que només podrem garantir la samarreta i talla fins al 3 d’abril”.

La prova partirà el diumenge 27 de març a les 9.00 hores des de la Plaça de la Unió Europea amb eixides neutralitzades i per grups fins a la Font del Molí on es donarà l’eixida cronometrada. El lliurament de trofeus està prevista per a les 13.30 hores.

Inscripcions

Les inscripcions ja estan obertes i es podran formalitzar fins al 20 d’abril en la pàgina web http://www.mychip.es

(GABINET PREMSA.22.03.2023)