Compte arrere per a la “COSTA BLANCA TRAILS” a Finestrat

Llum blava a la casa consistorial de Finestrat pel Dia de la Diabetis
16/11/2021
Renovació del conveni entre l’Ajuntament de Finestrat i l’AMPA del CEIP “Puig Campana”
17/11/2021

LA “COSTA BLANCA TRAILS” DE FINESTRAT SE CELEBRA AQUEST CAP DE SETMANA AMB RÈCORD D’INSCRIPCIONS

“FINESTRAT ÉS TOTA UNA REFERÈNCIA INTERNACIONAL EN ESPORTS D’AVENTURA I D’ALT VOLTATGE” DESTACA EL PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ, CARLOS MAZÓN

1.900 corredors de tot el món es donen cita aquest cap de setmana, del 19 al 21 de novembre per a disputar la “Finestrat Costa Blanca Trails”, prova de muntanya que destaca per la bellesa i espectacularitat del seu entorn natural.

Aquest matí el president de la Diputació d’Alacant, Carlos Mazón, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Finestrat, David Alarcón al costat del diputat provincial de Turisme, Eduardo Dolón, han presentat aquesta carrera que compta amb el suport del Patronat de Turisme de la Costa Blanca i les marques esportives Accapi i Tugawear. A la presentació, també va assistir el director tècnic de l’esdeveniment, Romualdo Doménech.

Com en edicions anteriors la carrera inclou 5 modalitats segons la distància i dificultat del recorregut: el repte suprem és el Gran Trail de 101 quilòmetres i 6.000 metres de desnivell positiu que, per les seues característiques, és considerada com una de les més exigents de tot el territori nacional.

A més, compta amb la ultra de 75K i més de 8.000 metres de desnivell acumulat; la marató de 46 quilòmetres, que culmina al Puig Campana; el Trail de 29K i el Minitrail de 20K, aquestes dues últimes amb eixida el diumenge 21.

Entre els seus principals atractius està l’itinerari que porta als corredors pels cims més emblemàtics de la Marina Baixa com Puig Campana, Aitana i La Serrella, passant per 10 municipis, amb eixida i arribada a Finestrat.

En paraules del president de la Diputació, Carlos Mazón “Aquesta és una carrera que vertebra la província i que ensenya la província. Ja sabíem que Finestrat era una capital comercial pel seu comerç. Ja sabíem que Finestrat era una capital turística per la seua incomparable Cala. Ja sabíem que era una capital pel seu entorn i aqueix centre històric per a visitar i vagarejar i amb una oferta gastronòmica espectacular. Però és que ara Finestrat s’ha consolidat com una capital de l’aventura. Jo pensava que era solament per a triats o privilegiades i privilegiats, però és que són quasi 200 persones joves i no tan joves de totes les edats les que es tiren a la muntanya, mai més ben dit, i res més que al Puig Campana, una de les nostres muntanyes més simbòliques i de referència de muntanya moderna connectada i segura”

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE CARLOS MAZÓN, PRESIDENT DE LA DIPUTACIÓ, ACÍ

Per part seua, el regidor d’Esports, David Alarcón, va agrair el suport de la Diputació d’Alacant, i els organitzadors i la col·laboració de tota la gent que la fa possible “és una carrera que necessita el suport de molta gent, molts clubs, també agrair el suport de tots els voluntaris que estan al peu del canó durant tot l’any, a l’Ajuntament i a tots els tècnics, Esports, Serveis tècnics. A tots els que fan possible que desenvolupem una carrera que, de nou, com sempre diem, donem suport al turisme, donem suport a l’esport, en aquest cas en aquesta prova ajuntem les dues coses, respectant el medi ambient. Per a mi és una satisfacció que puguem desenvolupar la carrera de nou i amb tant de suport. Així que convidem a tots els familiars i amics al fet que vinguen a donar suport a aquesta carrera”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR D’ESPORTS, DAVID ALARCÓN, ACÍ

 

El director tècnic de carrera, Romualdo Doménech va agrair per la seua part el gran recolzament que han rebut de la Diputació i l’Ajuntament de Finestrat per al desenvolupament d’aquesta prova que va arrancar fa més de 10 anys, aleshores amb tot just 200 corredors, “i després del parèntesi provocat per la pandèmia enguany hem batut rècord amb 1.900 inscrits”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS ROMUALDO DOMENECH, DIR TÈCNIC CBT, ACÍ

Dir que la Finestrat Costa Blanca Trails també és puntuable per als qui aspiren a presentar la seua candidatura a les carreres de l’Ultra Trail du Mont Blanc®

Referent a això, el president de la Diputació, Carlos Mazón va afegir “Finestrat es converteix al costat de la Costa Blanca en una referència internacional de les proves d’aventura, de proves d’alt voltatge i significa per a nosaltres un atractiu fonamental.”

En aquesta edició hi ha corredors de 18 nacionalitats diferents: Portugal, Dinamarca, Alemanya, Noruega, Holanda, Suïssa, el Regne Unit, França, l’Argentina, l’Uruguai, Bèlgica, Islàndia, Romania, el Senegal, el Marroc, Estònia, Antiga Barbuda, Rússia i Espanya.

Carlos Mazón també va tindre paraules per a tots els participants “jo vull animar a tots aquests herois que van fer aquest trajecte, que són els nostres herois però sobretot que van parlar de la Costa Blanca, d’unes experiències úniques com les que s’estan vivint a Finestrat”

Grans figures del Trail a Finestrat

Entre els corredors que acudeixen enguany a Finestrat cal destacar la participació d’Emili Sellés, Ramón Recatalá, Ezequiel Cuesta, Miriam Talens, Inma Tonda, i Nadezda Surmonina, entre altres grans del Trail.

Des de Finestrat també participen nombrosos corredors locals: en la categoria regna de 101K, Vicente Llorca Climent; en la Ultra 75K, José Francisco Llorca García “Riera”; en la Trail 29K, Salvador Ashley Rubio Thomas, Álvaro Vinagre Fernández i Kiko Pérez Mengual; i en la MT 20K, Vicente Climent Lloret, Luis Tárraga Valiente, Mª José Llinares Ballester, Guillermo Climent Llorca, José Vicente Pérez Mengual, José Vicente Lloret Pérez, Vicent Algado, Miguel Ángel González Galiana, Alex Sellés Owen, Antonio Rubio Llorca, Francisco José Rubio Llorca, Jaime Francisco Climent Martínez, Ian Reik i Miguel Ángel Villén Gómez.

5 modalitats de distància

GTCB 101K, Gran Trail C Blanca

El repte suprem de Costa Blanca Trails, 101 km. Comença amb el Puig Campana i remata amb el Pic Aitana, la màxima altura de la província d’Alacant.

També passa per la Serrella, la Mallada del Llop, el Pic Serrella, Pla de la Casa i Recingle Alt.

260 corredors participen en aquesta modalitat.

UTCB 75K, Ultra Trail Costa Blanca

75 km i més de 10.000 metres de desnivell acumulat.

El Puig Campana, la Mallada del Llop i Aitana són els seus cims, tres quilòmetres verticals dins d’un ultra trail.

240 corredors participen en la Ultra.

MCB 46K, Marató Costa Blanca

La marató per muntanya amb un plus afegit, 46K. El seu cim, el Puig Campana, a més d’envoltar les impressionants parets del Ponoig i paratges tan impressionants com el Racó dels Tovaines, Port de l’Arc i el Goleró.

610 corredors participen en la Marató.

TPC 29K, Trail Puig Campana

Recorregut que puja el Puig Campana sense excedir-se en quilòmetres: 29 km i 2.010 m. de desnivell positiu.

450 corredors participen en el Trail.

MTF 20K, Mini Trail Finestrat

Caminant o corrent. Aquesta distància de 20 quilòmetres dona la volta al Puig Campana. Són 1.000 metres de desnivell positiu pel Coll del Pouet, el Coll de Llamp i el Coll de Sacarest.

350 persones s’han inscrit en el Mini Trail.

Seguretat i Tecnologia.

Aquest esdeveniment compta amb la coordinació de Policia Local, la seua unitat de vigilància aèria dron, la Unitat de Rescat de Bombers de la Diputació d’Alacant, l’organització de carrera (Club Repte Everest), a més de 200 voluntaris de clubs col·laboradors com el CE El Portell de Finestrat i agrupacions de muntanya d’Elx, Calp, Polop, Crevillent, Banyeres de Mariola, Genovés, etc. En matèria tecnològica, hi haurà diverses maneres de facilitar a familiars, amics i aficionats el seguiment de les carreres en GPS en WiamGPS per al GTCB 101K. I per a totes les distàncies a través del LIVE de Mychip al seu pas pels diferents controls de pas.

Calendari de la carrera

Divendres 19, Plaça de la Unió Europea:

 • 17.00 a 20.00 h. Lliurament de dorsals de totes les carreres.
 • 21.30 a 22.30 h. Lliurament de dorsals GTCB 101K.
 • 23.00 h. Eixida del GTCB 101K des de la Plaça Unió Europea.

Dissabte 20, Plaça de la Unió Europea

 • 05.00 h. Lliurament de dorsals UTCB 75K
 • 06.00 h. Eixida de la UTCB 75K des de la Plaça Unió Europea
 • 06.10 h. Lliurament de dorsals MCB 46K
 • 08.00 h. Eixida de la MCB 46K des de la Plaça Unió Europea.
 • 15.00 h. Lliurament de trofeus MCB 46K.
 • 18.00 h A 20.00h. Lliurament dorsals TPC 29K i MTF 20k.
 • 19.30 h. Tancament de meta MCB 46K.
 • 20.00 h. Lliurament de trofeus UTCB 75K.
 • 22.00 h. Lliurament de trofeus GTCB 101K.
 • 24.00 h. Tancament de meta del GTCB 101K i del UTCB 75K.

Diumenge 21 de novembre

 • 07.00 h. Lliurament de dorsals TPC 29K i MTF 20K.
 • 08.30 h. Eixida de la TPC 29K des de la Plaça Unió Europea.
 • 09.30 h. Eixida de la MTF 20K des de la Plaça Unió Europea.
 • 13.30 h. Lliurament de trofeus de la MTF 20K des de la Plaça Unió Europea.
 • 14.00 h. Lliurament de trofeus de la TPC 29K des de la Plaça Unió Europea.
 • 15.30 h. Tancament de meta MTF 20K.
 • 16.00 h. Tancament de meta de la TPC 29K