Commemoració del “Dia Mundial de la Salut Mental” amb AFEM Marina Baixa i el lema 2022: “Dona-li LIKE a la Salut Mental”

Finestrat com a exemple de Turisme Comercial en el treball en xarxa d’AfterWork La Marina
05/10/2022
Marxa Solidària. Dia Mundial contra el Càncer de Mama
07/10/2022

Des de la Regidoria de Benestar Social de Finestrat van rebre als representants de l’Associació de Famílies de Malalts Mentals (AFEM) de la Marina Baixa amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental que es commemora el dilluns 10 d’octubre amb el lema “Dona-li LIKE a la salut mental”.

L’edil titular de l’àrea, María Llorca, va felicitar l’associació AFEM, presidida per Pompe Muro, “per totes aquestes actuacions dirigides a visibilitzar la realitat de la malaltia mental, per als qui la pateixen i per als seus familiars. I no sols cada mes d’octubre, amb motiu d’aquesta efemèride. És una reivindicació que porten avant tots els dies de l’any”. També els va agrair públicament els seus 25 anys de trajectòria “amb una encomiable labor de suport als qui pateixen malalties mentals, a les seues famílies i també per la vostra labor excepcional de pont amb les institucions que és fonamental”.

A continuació, va prendre la paraula Batiste Such per a llegir el Manifest en el qual, entre altres peticions, va reivindicar la igualtat d’oportunitats i la no discriminació per motius com és en aquest cas la malaltia mental. “Cap xiquet/a ha de ser apartat d’aqueix regal que és la il·lusió (…). Quin millor ensenyament en l’adolescència que l’acceptació de la diversitat?” I va exposar en xifres el que representa hui dia la salut mental “quan 1 de cada 7 joves entre 10 i 19 anys pateix un trastorn mental” .

Des del consistori també venen donant suport a la labor d’AFEM mitjançant la signatura de convenis de col·laboració destinats a ajudar-los en l’organització d’activitats dirigides a evitar el seu aïllament social, fomentar la seua autonomia, orientar-los en la cerca d’ocupació i donar visibilitat a una situació que forma part de la realitat social.

GABINET DE PREMSA (10.10.2022)