Comencen les obres per la millora de subministrament elèctric al nucli històric de Finestrat

El Viver d’Empreses i Emprenedors de Finestrat obri les seues portes als estudiants de formació professional
30/10/2018
Agenda pròxims dies a Finestrat
31/10/2018

IBERDROLA EXECUTARÀ AQUESTA ACTUACIÓ PER A INTEGRAR EL RAMAL QUE ABASTEIX AL NUCLI HISTÒRIC DINS DE LA XARXA PRINCIPAL

En el nucli històric de Finestrat han començat ja les obres per a integrar el ramal que subministra electricitat a aquesta zona de la localitat dins de la xarxa principal d’Iberdrola. Amb aquesta actuació el que es pretén és millorar el subministrament elèctric en el nucli urbà i, en cas de produir-se alguna avaria, reduir de manera considerable la duració de l’apagada. Aquesta actuació va vindre motivada després d’episodis com el de gener de 2017 en el qual un fort temporal va causar diverses avaries en la línia elèctrica i un tall en el subministrament que es va prolongar durant més de 20 hores. Després d’aquella apagada, des del consistori van emprendre contactes i van realitzar diversos informes i estudis tècnics fins a arribar a un acord amb Iberdrola Distribución Eléctrica per a executar aquestes obres el cost de les quals anirà a càrrec de l’empresa subministradora.

En paraules de l’alcalde, Juan Francisco Pérez, “ja han començat les obres per a integrar el ramal que abasteix al nucli històric dins de la línia principal de la companyia elèctrica Iberdrola. A la vista d’apagades com el que patim fa 1 any durant més de 20 hores arribem a un acord amb Iberdrola per a cedir-los les nostres instal·lacions i que les entronquen dins del seu ramal principal. D’aquesta manera, segons ens ho confirma la companyia elèctrica, disminuiran les apagades. I, en cas de produir-se alguna avaria, ens garanteixen que es restablirà el subministrament molt abans del que es venia fent. Açò serà possible perquè en integrar-se en la línia principal els centres de transformació que donen servei al nucli urbà es podran alimentar des de diversos punts”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS De l’ALCALDE ACÍ

Amb aquesta obra la línia que abasteix al nucli històric s’anellarà des del Centre de Transformació que té l’Ajuntament en la pujada al pàrquing fins al Centre de Transformació d’Iberdrola, ubicat en el carrer Castellets. Els treballs ja han finalitzat en el carrer l’Hort i continuaran en les pròximes setmanes en la pujada al pàrquing, perímetre de la piscina municipal i Costereta de Cac fins a arribar a Castellets, que és on entronca el ramal del nucli històric amb la línia principal. L’alcalde va qualificar aquesta obra com molt “necessària per a” la localitat i va avançar que els contactes amb Iberdrola seguiran avant perquè “les infraestructures elèctriques de les partides rurals i altres zones de la localitat siguen més modernes i garantisquen un servei de qualitat com es mereixen els veïns de Finestrat.”

GABINET DE PREMSA (31.10.18)