Comencen les obres per a canalitzar el tram final del barranc de la Cala fins a la platja

AVISO: Cambio paradas bus escolar CEIP “Balcó de Finestrat” por obras del barranco de la Cala
15/10/2018
Finestrat conciencia als escolars sobre la importància de donar sang
16/10/2018

LES OBRES IMPLIQUEN EL TALL DE LA CIRCULACIÓ DES DE LA PLATJA EN SENTIT ASCENDENT

Les obres de canalització del barranc de la Cala de Finestrat entren en la seua recta final. Així ho va informar l’alcalde en la reunió mantinguda a primers de mes amb els veïns i empresaris de la zona afectada i tal com es va comprometre, en passar el Pont del Pilar, arranquen els treballs. El tram afectat de l’Avinguda Marina Baixa és exactament des de l’eixida del barranc (a l’altura de la Farmàcia) fins a la mateixa platja. Les actuacions van començar ahir amb la senyalització de les obres i la retirada de mobiliari urbà i vegetació.

Aparcaments
Conforme evolucione l’obra el tall del carril afectarà l’accés als aparcaments d’uns quants edificis de la Cala. Per als veïns d’aquests immobles, des de l’Ajuntament es reservaran places en l’aparcament públic de la platja on ja està degudament senyalitzat el seu ús exclusiu per a autoritzats. En aquests casos els veïns poden acudir a informar-se l’extensió administrativa de la Cala per a sol·licitar la seua autorització quan l’obra impedisca l’accés al seu aparcament.

Per a aclarir qualsevol dubte sobre aquestes qüestions, poden contactar amb l’extensió administrativa de la Cala (96 683 07 43) i amb la Policia Local en el número de telèfon 639620690 (atenció 24 hores).

A partir de desembre i conforme evolucione l’obra està previst que la circulació es talle per complet en aquest tram. Per tant, l’accés només s’habilitarà per a persones autoritzades i proveïdors que necessiten realitzar treballs de càrrega i descàrrega. Per a facilitar aquests treballs s’instal·larà un semàfor de pas alternatiu per a donar entrada a proveïdors a la zona de càrrega i descàrrega annexa a la plaça de l’antic edifici Ánfora.

En paraules de l’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, “des de l’Ajuntament ens hem bolcat per a donar totes les facilitats i evitar, en la mesura que siga possible, les molèsties que generen totes les obres. No obstant això, es tracta d’una obra absolutament necessària per a posar fi als gravíssims problemes que tenim en la Cala cada vegada que plou. I esperem que els terminis vagen segons les previsions perquè puguen estar finalitzades abans del mes d’abril ”.

El principal objectiu d’aquesta obra històrica per a Finestrat és ralentitzar la velocitat de les revingudes i, amb això, reduir la perillositat de la canalització pel risc d’arrossegament. L’obra està promoguda des de l’Ajuntament de Finestrat en col·laboració amb Hidraqua, empresa concessionària del servei d’aigua i sanejament que sufraga aquesta actuació amb càrrec als fons anuals de renovació.

(GABINET DE PREMSA.16.10.2018)