Comencen les obres de modernització i embelliment del Bulevard de Finestrat

Alba Egea, Achilles López i Álex Giner, guanyadors de l’XI Concurs de Postals Nadalenques de Finestrat
03/12/2018
Pròxima Junta de Govern oberta a l’assistència ciutadana: dilluns 10 de desembre, 9:30 hores
04/12/2018

LA INVERSIÓ EN EL BULEVARD ASCENDEIX A 800.000€ AMB L’OBJECTIU DE MILLORAR L’ACCESSIBILITAT, LA CIRCULACIÓ, L’ESTÈTICA GENERAL I AFAVORIR L’ÚS DEL TRANSPORT PÚBLIC

Des de l’Ajuntament de Finestrat informen que ja han començat les obres de modernització i embelliment del Bulevard Industrial i comercial de la localitat, una inversió de 779.464,39 €, subvencionat en un 86% per l’IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial). Aquestes obres inclouen diverses actuacions com la instal·lació de sistemes de vigilància a través de CCTV, la renovació de la xarxa d’enllumenat públic, la implantació de fibra òptica en aquelles àrees on no s’havia culminat, la millora de la mobilitat urbana i viària mitjançant la reorganització dels accessos i les eixides del Bulevard i la renovació de la senyalització vial, tant horitzontal com vertical. En matèria de transport el projecte inclou la construcció d’un carril exclusiu per a autobusos urbans en l’Avinguda País Valencià i la millora de l’accessibilitat al baixador de la línia 9 del TRAM parada “Centre Comercial La Marina-Finestrat”.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va visitar les obres junt amb la regidora de Comerç, Mª Dolores Viudes, el regidor d’Obres, Tomás Sellés, i els tècnics municipals i responsables del projecte. En aquesta visita va explicar que l’objectiu de l’actuació “és convertir el polígon en un bulevard més modern, millorant la circulació, l’accessibilitat, la seguretat i la imatge general. Es tracta d’una inversió pròxima als 800.000€ finançats en un 85% per fons europeus a través de l’IVACE amb diverses actuacions que afavoriran l’ús del transport públic i aspectes tecnològics com la fibra òptica i el sistema de vigilància. A mi m’agradaria posar l’èmfasi en la dimensió estètica perquè embellirem la imatge general del nostre Bulevard que cada any rep prop de 4 milions de visites. Tindrem més zones verdes, zones enjardinades en els talussos i ressaltarem encara més la marca FINESTRAT posant en valor la consolidació del nostre municipi com a motor econòmic en la Marina Baixa. Aquesta inversió, pròxima als 800.000€, també és una manera d’agrair a les marques la seua aposta per Finestrat”.

Les obres han començat en el carrer Elx on s’està retirant la mitjana per a millorar la circulació dels dos carrils d’entrada a la zona comercial, a més de traslladar a aquest vial la parada de Taxi, millorant així la connexió amb la parada del TRAM. Amb el mateix objectiu s’habilitarà per primera vegada un carril exclusiu d’autobús per a entrar a l’Avinguda País Valencià que facilitarà el transbord dels usuaris entre aquests dos mitjans de transport públic, autobús i TRAM. També han començat els treballs en el carrer Gandia i en el carrer Calp on s’implantarà la fibra òptica i el sistema de càmeres de vigilància. I en els carrers Sants Pola i Elda començaran les obres de millora de l’enllumenat públic i reposició de voreres. En plena època nadalenca i per a evitar molèsties als visitants, no hi haurà treballs en la principal artèria comercial que és l’Avinguda País Valencià. “La intenció és desenvolupar aquest projecte en 2 anualitats. Hem començat ara encara que el gros de l’obra s’executarà al llarg de 2019”, va afegir l’alcalde.

El projecte té un pressupost global de 779.464,39 € i compta amb una subvenció de 703.528€ de l’IVACE dins del marc de les línies d’ajuda obertes per aquest organisme per a la millora, modernització i dotació d’infraestructures i serveis en polígons industrials. Així, l’IVACE finançarà aquest projecte en dues anualitats: 268.238€ per al 2018 i 435.300€ en el 2019, la qual cosa representa un 86,28% del total.

(GABINET PREMSA. 4.12.2018)