Comencen les obres d’estabilització de “La Penya”, un de les icones més emblemàtiques del centre històric de Finestrat

L’Escola Municipal Infantil de Finestrat EMUFI ja s’alimenta amb l’Energia Solar
10/01/2024
9 Treballadors de l’Ajuntament de Finestrat Consoliden el seu Lloc de treball
12/01/2024

LA INVERSIÓ ASCENDEIX A MÉS DE 570.000€ I ÉS FINANÇADA AMB 410.000€ PER FONS EUROPEUS “NEXT GENERATION EU”

L’ALCALDE VA VISITAR LES OBRES I VA ANUNCIAR LA POSADA EN VALOR DE “LA PENYA” AMB ELS SEGÜENTS PROJECTES COM L’ENLLUMENAT INTEL·LIGENT, L’ANELL VERD I LA URBANITZACIÓ DE L’ACCÉS AL PÀRQUING MUNICIPAL

L’ALCALDE VA VISITAR LES OBRES I VA ANUNCIAR LA POSADA EN VALOR DE “LA PENYA” AMB ELS SEGÜENTS PROJECTES COM L’ENLLUMENAT INTEL·LIGENT, L’ANELL VERD I LA URBANITZACIÓ DE L’ACCÉS AL PÀRQUING MUNICIPAL

Convertir un de les icones del centre històric de Finestrat en un espai totalment renovat per a oci i gaudi de veïns i visitants. Es tracta de La Penya sobre la qual s’assenten les cases penjants del centre històric. Allí han començat les obres de consolidació del talús, una actuació que compta amb finançament dels fons europeus Next Generation EU. L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va visitar la zona al costat del regidor d’Obres i Projectes, Guillermo Lloret, l’edil de Fons Europeus, Héctor Baldó, i els tècnics municipals d’Urbanisme.

“És un dels espais més emblemàtics de Finestrat”, indique l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca. “És La Penya sobre la qual s’assentisca un dels centres històrics més pintorescos i emblemàtics de la Comunitat Valenciana. Hui hem visitat l’inici d’aquestes obres amb les quals continuem millorant l’estabilitat del talús. Hem aconseguit que estiga sufragada al 70% per fons europeus perquè cal recordar que Finestrat va ser un dels primers 11 municipis de la Comunitat Valenciana a aconseguir aquests fons, valorats en el nostre cas en 3 milions€, dels quals 400.000€ estan destinades a aquestes millores del talús de La Penya”.

L’objectiu d’aquesta actuació és continuar consolidant el massís rocós sobre el qual s’assenten les cases penjants de Finestrat, tal com fa l’Ajuntament des de l’any 2008. “I sobretot, començar a posar en valor La Penya amb els següents projectes previstos d’embelliment i millora com l’enllumenat intel·ligent ornamental del massís rocós, l’anell verd per als vianants que enllaçarà el nostre centre històric amb la zona poliesportiva de La Foia per la carretera que passa per davall de La Penya i també reurbanitzar tota l’avinguda d’accés al pàrquing municipal. Per tant, ve època d’obres i, quan estiguen concloses, haurem convertit un de les icones més turístiques de Finestrat en un espai totalment millorat i renovat per a gaudi de veïns i turistes”, va concloure l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

Per al diagnòstic i execució dels treballs s’està comptant amb últimes tecnologies com l’aplicació de softwares específics i vol de drons professionals per a captar les mesures, dimensions, irregularitats o discontinuïtats del terreny amb la màxima precisió i exactitud.

L’actuació d’estabilització de La Penya (zones 3, 4 i 10) de Finestrat correspon a l’Eix programàtic de Transició Verda i Sostenible del Pla de Sostenibilitat Turística en Destins dotat amb fons europeus Next Generation EU, amb el qual s’ha distingit al municipi i compta amb tots els informes tècnics favorables respecte al compliment de normativa mediambiental.

L’actuació té un cost de 572.036,03€, dels quals 410.000€ són finançats per la Unió Europea-Next Generation EU amb el Pla de Sostenibilitat Turística en Destins en la seua convocatòria extraordinària 2021, dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

El termini estimat d’execució d’aquesta obra és 5 mesos. El projecte és de Raymar i construeix PROMED.

Eix d’actuació: Eix 1.- Transició verda i sostenible.

Actuació 1: “Restauració i consolidació talús penya ‘Centre històric’. Zona 10”.

Actuació 2: “Restauració i consolidació talús penya ‘Centre històric’. Zona 3-4”.)