Comencen els tallers de coeducació en els col·legis de Finestrat per a previndre la violència de gènere des de les aules

Finestrat acull una reunió divulgativa i científica dedicada al VIH amb motiu del “Dia mundial de la lluita contra la sida”
24/11/2023
Més de 100 empreses del sector assisteixen a la I Trobada Empresarial de Turisme Residencial a Finestrat
24/11/2023

COM A NOVETAT ENGUANY LES SESSIONS S’IMPARTEIXEN TAMBÉ LES AULES D’EDUCACIÓ INFANTIL

En el marc del 25N, “Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona” comencen aquesta setmana a Finestrat els tallers de coeducació en els col·legis per a treballar la prevenció de la violència de gènere des de les aules. L’edil d’Igualtat, Nati Algado, i l’edil d’Educació, Beatriz Quintillán, al costat de la Tècnica d’Igualtat, Myriam Lloret, van estar en l’arrancada d’aquestes sessions que, com a novetat, també tindran com a destinatari a l’alumnat d’Educació Infantil.

“Tractarem aspectes bàsics sobre les relacions, l’amor, mites, estereotips… analitzarem lletres de cançons, pel·lícules, models de parella, relacions saludables basades en el respecte i la comunicació, entre altres aspectes i sempre adaptat a l’edat dels escolars”, va indicar l’edil d’Igualtat, Nati Algado. Els tallers han començat aquesta setmana, en el marc del “Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra la dona” “i es prolongaran durant tot el curs escolar perquè això no és cosa d’un dia. Això és de seguir dia a dia, formar, sensibilitzar, conscienciar i promoure relacions des del respecte i la inclusió.”

“Tractarem aspectes bàsics sobre les relacions, l’amor, mites, estereotips… analitzarem lletres de cançons, pel·lícules, models de parella, relacions saludables basades en el respecte i la comunicació, entre altres aspectes i sempre adaptat a l’edat dels escolars, amb dinàmiques i contes, entre altres recursos”, va indicar l’edil d’Igualtat, Nati Algado. Els tallers han començat aquesta setmana, en el marc del “Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra la dona” “i es prolongaran durant tot el curs escolar perquè això no és cosa d’un dia. És un tema molt seriós que requereix fer seguiment dia a dia, continuar formant, sensibilitzant, conscienciant i promovent relacions des del respecte i la inclusió.”

Les sessions en Educació Infantil compten amb el suport de Pacte d’Estat mentre que els tallers coeducatius de Primària compten amb el suport de la Diputació d’Alacant.

Els actes pel 25N continuaran en el matí d’aquest dissabte amb el taller de ceràmica titulat “Som el símbol d’aquelles que no tenen veu” que va penjar ja el cartell de complet.

I el diumenge 26 amb l’espectacle familiar “Sense Fils” de DeBataBatCultura.

«Sense fils» ens porta a una nit de mercat d’estiu en la qual uns xiquets són segrestats per un bruixot. Al mateix temps, el poble s’enfronta a una sobtada i misteriosa sequera. Enmig d’aquest escenari tan poc esperançador, una xiqueta anomenada Idaira descobreix un poder que podria ser la solució: és capaç de convertir en reals personatges de ficció quan els dibuixa. Però les coses no sempre són com les imaginem i els peculiars herois que poden salvar els xiquets ens ho recorden.

Dirigit al públic familiar combina diferents disciplines, des de música en directe a teatre d’ombres, marionetes, narració… És un homenatge a la capacitat creadora i imaginativa que habita dins de cadascun de nosaltres, un cant als herois anònims i les heroïnes quotidianes. Un mite, una història originària que es presenta en forma de conte il·lustrat, acompanyat d’una composició musical original. El teatre tindrà lloc a la Casa de la Cultura i serà aquest diumenge 26 de novembre, a les 19.00 hores, en el marc del 25 de novembre, «Dia de l’eliminació de la violència contra la dona». L’entrada és lliure.

(GABINET PREMSA.23.11.2023)