Comença la Setmana de la Salut a Finestrat amb la jornada pràctica dedicada a aprendre a utilitzar gimnasos a l’aire lliure

Daniel Jung i Jone Urkizu van guanyar ahir la carrera de 101Km de la Costa Blanca Trails
19/11/2019
Finalitza el taller “Activa la teua ment” amb l’entrega de diplomes a la Cala i la Llar del Pensionista de Finestrat
19/11/2019

EL DIMECRES SEGUIRAN LES JORNADES AMB LA XARRADA DEDICADA A COOPERACIÓ SANITÀRIA

Hui ha arrancat la Setmana de la Salut amb la jornada més pràctica dirigida a ensenyar a utilitzar les màquines dels parcs biosaludables que es troben a l’aire lliure el regidor d’Esports, David Alarcón, i els edils Tomás Sellés i Héctor Baldó van assistir a l’obertura d’aquesta proposta de la Regidoria de Sanitat que se celebra fins aquesta setmana, tant en el nucli històric com a la Cala, comptant amb la col·laboració de les empreses locals FisioFines Finestrat i FormaSalud, a més de l’Associació “Cooperació Àfrica”.

En paraules de la regidora de Sanitat, Nati Algado, “els 3 pilars bàsics per a cuidar-nos, segons l’Organització Mundial de la Salut, són el benestar físic, el benestar emocional i el benestar social. Sobre aqueixos pilars hem fonamentat el programa de l’edició 2019 de la nostra Setmana de la Salut. I precisament hui hem arrancat amb la dimensió més física en la que una vintena d’assistents han aprés a utilitzar el gimnàs biosaludable que tenim a l’aire lliure en l’Avinguda Benidorm”. La jornada va començar amb un calfament i, posteriorment, un circuit en què, assessorats per la fisioterapeuta Maribel Algado, de FisioFines Finestrat, van aprendre a utilitzar els diversos aparells per a exercitar la mobilitat circular de malucs, muscles, esquena, el·líptica, enfortir oblics, etc.

Programa de xarrades del 20 al 22 de novembre
El programa de la Setmana de la Salut continuarà aquesta setmana amb xarrades tant en el nucli històric com a la Cala per a facilitar la participació dels veïns de la localitat. El dimecres, dia 20, a les 18:30 hores, la Casa de Cultura acollirà la xarrada “Solidaritat en els temps de crisi: cooperació sanitària a Togo”. Aquesta xarrada serà impartida per membres de l’Associació Cooperació Àfrica com Pedro L. Torrús (uròleg cooperant), José Espí Romero, anestesiòleg cooperant i Jose L. Morante López, cirurgià cooperant.

El dijous, dia 21, el Centre Multiusos de la Cala serà escenari de la xarrada dedicada al sòl pelvià: “Què és, per què es debilita i com enfortir-lo”. En aquesta xarrada que se celebra a les 18:00 hores intervindran Pilar Marco, metgessa especialista en Medicina Física i Rehabilitació i Maribel Algado Rabasa, fisioterapeuta de Fisiofines Finestrat.

Finalment, el divendres dia 22 arribarà el torn del “Benestar Emocional”. “En aquesta última xarrada esperem ajudar els nostres veïns a com treballar les emocions i com cuidar-les per a sentir-nos millor”, va indicar l’edil. Aquesta serà la temàtica que abordaran Antonio Santonja Magraners, metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària i Vanessa Llorca Llinares, neuropsicòloga de Formasalud.

Finalment, la regidora de Sanitat va agrair la implicació de les empreses locals dedicades a l’àmbit de la salut, FisioFinestrat i FormaSalud, en la celebració d’aquestes xarrades i va invitar la població de Finestrat i comarca a acudir a aquestes jornades “per a compartir amb nosaltres les vostres inquietuds sobre temes de la salut, que sigueu part activa i, entre tots, podem aportar pautes per a millorar la nostra salut i benestar físic, emocional i social”.

GABINET DE PREMSA: 18-11-2019