Comença la campanya de vacunació contra la grip i la 2a dosi de record contra la COVID-19

Ja es pot veure a la Cala la gran pintura mural “Àmfora de Finestrat”
18/10/2022
Finestrat acull la presentació de la campanya Esquí Joventut Marina Baixa
19/10/2022

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Finestrat informen que ja està en marxa la campanya de vacunació contra la grip i també la 2a dosi de reforç de la COVID-19 per a tota la població a qui està indicada la doble immunització.

La Regidora de Sanitat, Nati Algado, va fer una crida a la població per a demanar cita i protegir-se contra la grip i també contra la COVID-19. “El 17 d’octubre va començar la campanya de vacunació en la Comunitat Valenciana. La grip és una malaltia vírica que moltes vegades es pot agreujar segons l’edat i les condicions de risc de cada persona. Per això, és important que les persones incloses en els grups “diana” de vacunació es vacunen cada temporada”.

Aquesta tardor coincideix la vacuna antigripal amb l’administració de la 2a dosi de reforç de la vacuna COVID-19. “Amb el pas del temps la vacuna perd una certa efectivitat en la immunitat. Per això, és important aquesta dosi de record per a previndre contagis i també la gravetat que es puga produir en cas de contagiar-nos. Així que us anime a consultar amb els vostres facultatius mèdics i infermeria d’Atenció Primària si formeu part d’aqueixos grups diana i que us vacuneu per a passar un hivern amb tota la salut que puguem disposar”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA DE SANITAT, NATI ALGADO, ACÍ

Per a vacunar-se cal sol·licitar cita prèvia.

En el consultori mèdic de la Cala comença aquest mateix dimecres, dia 19 i serà tots els dimecres, d’11.00 a 13.00 hores.

En el consultori mèdic del centre històric la vacunació comença aquest dijous, dia 20. I serà els dimarts i dijous, de 8.30 a 10.00 i de 13.00 a 14.30 hores.

Grups “diana”

La campanya de vacunació comença amb les persones majors de 70 anys -amb prioritat als majors de 80 anys- i les dones embarassades i puerperis (que acaben de donar a llum). És important sol·licitar cita prèvia en els centres de salut per a rebre la vacuna de la grip i la segona dosi de reforç enfront de la COVID. Els qui pertanguen a aquests col·lectius i no hagen acudit a vacunar-se rebran durant les pròximes setmanes una trucada de telèfon o un missatge a través de SMS per a convidar-los al fet que es passen pel centre de salut per a rebre la vacuna.

En aquesta primera fase també es completarà la vacunació en les persones que viuen en residències de majors o de persones amb diversitat funcional, així com els treballadors d’aquests centres i el personal sanitari i sociosanitari. Després dels primers dies de campanya, en què es prioritzarà als majors de 70 anys, es continuarà amb les persones d’entre 65 i 69 anys, i amb aquelles que, amb independència de la seua edat, patisquen patologies de risc.

GABINET DE PREMSA (18/10/2022)

La campanya de vacunació contra la grip, per a la qual hi ha previst destinar 1.285.000 dosi, es dirigeix, com en anys anteriors, a majors de 65 anys, dones embarassades o que acaben de donar a llum (puerperis) o persones que tenen risc de patir complicacions si es contagien. En aquest grup es troben els menors i adults amb malalties cròniques cardiovasculars, neurològiques o respiratòries, així com persones amb diabetis mellitus, obesitat mòrbida, neoplàsies, implant coclear, malaltia celíaca o malaltia inflamatòria crònica, entre altres.

La vacuna de la grip també està indicada per al personal sanitari i sociosanitari, i treballadors de serveis públics essencials.