Comença el Taller d’Ocupació de Jardineria a Finestrat

La Directora General de l’IVASS visita Finestrat per a establir línies de col·laboració en matèria de Tercera Edat i Serveis Socials
19/01/2024
Finestrat celebrarà el Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència el pròxim 11 de Febrer
25/01/2024

L’AJUNTAMENT TÉ EN MARXA 3 TALLERS D’OCUPACIÓ SIMULTANIS AMB PROP DE 40 PERSONES CONTRACTADES DURANT 1 ANY

10 veïns i veïnes de Finestrat aprenen l’ofici de jardineria en el Taller d’Ocupació “Puig Campana III” de Finestrat. 12 mesos de formació remunerada amb la qual obtindran dos certificats de professionalitat: Activitats Auxiliars en Vivers, Jardins i Centres de Jardineria (AGAO0108); i Instal·lacions i Manteniment de jardins i Zones Verdes (AGAO0208). L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca i la regidora d’Ocupació, Nati Algado, van visitar la nau municipal on l’alumnat està rebent aquesta formació.  En la visita també va ser present el director del taller, Antonio Martínez i l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local, Isabel Llorca.

“Continuem parlant d’Ocupació a Finestrat. Si la setmana passada visitàvem a les alumnes del Taller d’Operacions Administratives hui visitem a l’alumnat del Taller Mixt de Jardineria. Molt contents perquè seguim avant amb una de les nostres prioritats: la formació perquè els nostres veïns siguen els millor preparats a l’hora d’accedir a un lloc de treball. En aquesta ocasió es tracta del taller de Jardineria, un ofici molt demandat especialment en la zona on residim, de moltes zones verdes, vivers i jardins. Crec que és una gran oportunitat, a més d’un suport important perquè durant aquest any de formació també reben un sou, així com tot el suport per a facilitar la seua posterior integració en el mercat de treball”, va indicar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

A més dels 10 alumnes/as, la celebració del taller inclou la contractació d’altres 3 persones de l’equip docent i directiu. En total, la formació seran 1920 hores entre teoria i pràctiques de condicionament i millora a l’entorn de Finestrat com la Zona Recreativa de la Font del vaig moldre i el Parc Font de Carrè.

Aquest projecte ha sigut promogut per l’Ajuntament de Finestrat a través de la Regidoria d’Ocupació i compta amb una subvenció de 268.533,60 euros, finançat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través del LABORA i el Fons Social Europeu.

Finalment, cal recordar que actualment a Finestrat hi ha 3 tallers d’ocupació en marxa de manera simultània: T’Avalem «Finesjoves I» d’Administratiu per a joves menors de 30 anys (251.000’00€); “Finestrat II” només per a dones, dedicat a “Operacions Auxiliars de serveis Administratius i Generals i Activitats Administratives en relació amb el client” (268.533,60 euros); i el Taller mixt de Jardineria, “Puig Campana III”, que hui van visitar les autoritats locals (268.533,60€). “En definitiva, estem parlant de més de 40 persones contractades durant 1 any, entre alumnat i equip docent, va subratllar l’alcalde, i prop de 800.000€ d’inversió en la millor prestació social que hi ha: una ocupació”.

GABINET DE PREMSA (22/01/2024)