Comença a Finestrat la campanya “JUGANT LLIURES, CREIXENT IGUALS”

Finestrat se incorpora al proyecto VIDA MARINA BAIXA de digitalización de la gestión del agua para una gestión más eficiente
04/12/2023
Finestrat signa l’Estratègia de Sostenibilitat Turística de la Comunitat Valenciana
05/12/2023

LA REGIDORIA D’IGUALTAT DE FINESTRAT SE SUMA A AQUESTA CAMPANYA COMARCAL PER A FOMENTAR LA COMPRA DE JOGUETS LLIURES D’ESTEREOTIPS DE GÈNERE

Un any més i coincidint amb la campanya nadalenca des de la Regidoria d’Igualtat de Finestrat es posa el focus a fomentar els joguets igualitaris i lliures d’estereotip de gènere.

Per a això, llancen “Jugant lliures, creixent iguals”, una campanya realitzada i difosa de manera conjunta pel Consell Comarcal per la Igualtat de la Marina Baixa. La presentació va tindre lloc a Altea ahir, amb la presència de les titulars de l’àrea de tota la comarca.

L’edil de Finestrat, Nati Algado, va ser allí i va recordar que “el Nadal és l’època de l’any que més joguets regalem. Per això, és un moment clau per a recordar a les famílies la importància de l’elecció dels joguets que portaran Papà Noel i els Reis Mags perquè també eduquem en igualtat a través del joc. Enguany ho farem amb aquesta campanya comarcal dirigida a sensibilitzar i conscienciar a la ciutadania sobre la importància de no perpetuar rols i estereotips associats al gènere: no hi ha joguets per a xiquets ni joguets per a xiquetes. Tots els joguets són iguals. En definitiva, es tracta de regalar possibilitats, fomentar la creativitat, la curiositat, la cooperació i l’empatia.”

ESCOLTES LES DECLARACIONS DE LA REGIDORA D’IGUALTAT DE FINESTRAT, NATI ALGADO, ACÍ

L’eslògan de la campanya “Jugant lliures, creixent iguals” ve acompanyat pel missatge: ‘Jugant amb el que més els agrada, sense estereotips ni prejudicis, creixeran feliços, responsables i amb il·lusió pel seu futur. Perquè jugar no té gènere’. “Des de Finestrat contribuirem a la seua difusió a través de xarxes socials, pàgina web, mitjans de comunicació i també de manera física en OPIS i marquesines d’autobús, situats en llocs clau de molt de pas com La Cala i el bulevard comercial on precisament estan diversos establiments dedicats a la venda de joguets”.

Un dels punts forts d’aquesta campanya radica en el fet de ser conjunta, ja que tots els municipis englobats en el Consell Comarcal per la Igualtat de la Marina Baixa, que són Altea, Benidorm, L’Alfàs, La Nucia, La Vila Joiosa, Polop, Callosa d’en Sarrià, Finestrat i la Mancomunitat Marina Baixa, han apostat per unificar aquest important missatge social i, amb això, reforçar el seu impacte.

Des de Finestrat, com va recordar l’edil de l’àrea, també es ve abordant el joc igualitari des de fa #divers nadal amb iniciatives com “Per Nadal, regala Igualtat”, que engloben tallers en els centres educatius en els quals es treballa l’eliminació dels estereotips de gènere, utilitzant el joc i els joguets no sexistes i en els quals es convida als menors a reflexionar abans i després de Nadal, sobre com i amb què juguem.

GABINET DE PREMSA (5.12.2023)