Comença a Finestrat el programa ET FORMEM amb 10 persones que durant 1 any es formaran en l’Especialitat d’Atenció Sociosanitària per a dependents

Reobri les seues portes la Llar del Pensionista de Finestrat
03/06/2021
Presentació de la revista literària en línia “GAFE.INFO” en el canal @FinestratAyuntamiento de Twich
04/06/2021

EL PROGRAMA GENERARÀ OCUPACIÓ DURANT 1 ANY A 14 PERSONES: 10 ALUMNES I 4 DE L’EQUIP DOCENT I DIRECTIU
L’ALCALDE VA VISITAR HUI EL PROJECTE I VA ANUNCIAR QUE AQUESTA FORMACIÓ ESTÀ ORIENTADA A LES EIXIDES LABORALS EN LA FUTURA RESIDÈNCIA GERIÀTRICA QUE HA COMENÇAT A CONSTRUIR-SE A FINESTRAT

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca va visitar aquest matí el Centre Juvenil Finestrat on arranca el programa formatiu ET FORMEM del Servei d’Ocupació i Formació LABORA. Aquest programa suposa la contractació de 14 persones, 4 de l’equip directiu i docent i 10 alumnes que, durant un any, aprendran l’especialitat formativa d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en institucions socials. La formació es desenvoluparà de manera teòrica i pràctica en el Centre Juvenil Finestrat i també inclourà treball real en el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) de Finestrat i en la Residència de Majors de la Llar Provincial d’Alacant. En la seua visita al Centre, l’alcalde va estar acompanyat per la directora del programa, Gemma Llorens i Judith Barberà, docent de la matèria.

“Hui visitem a les 10 alumnes que formen part del programa ET FORMEM Finestrat. És un projecte de formació que dura 1 any, amb part teòrica i part pràctica, i ho hem enfocat a la cura assistencial a persones majors. Ho hem fet així perquè acaben de començar els treballs de construcció de la Residència Geriàtrica i Centre de Dia de Finestrat. Calculem que estarà finalitzada a principis de 2023 i aquest curs finalitza a mitjan 2022. Per tant, per a aqueixes dates tindrem 10 persones de Finestrat amb una titulació específica que els permetrà trobar una eixida laboral. En definitiva, aqueixa és la finalitat que persegueixen tots aquests programes que impulsen les administracions per a generar ocupació”. Quant a les pràctiques es realitzaran en el Servei municipal d’Ajuda a domicili i també en la residència geriàtrica de la Llar Provincial. “Per això, agraïsc a la Diputació que haja col·laborat en aquest projecte de formació tan ambiciós que tenim a Finestrat amb el suport de la Generalitat”, va concloure l’alcalde.
Durant 12 mesos, aquestes alumnes/treballadores rebran formació integral, tant en la matèria específica d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents com en Alfabetització Informàtica, Foment i Promoció del treball autònom, Treball en equip, Inserció Laboral, Sensibilització ambiental i d’Igualtat de Gènere, Riscos Laborals i Anglés. En finalitzar el programa, l’alumnat rebrà el Certificat de Professionalitat de Nivell 2 Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials.
Aquest projecte va començar el 24 de maig, finalitzarà el 23 de maig de 2022, ha sigut promogut per l’Ajuntament de Finestrat, a través de la Regidoria d’Ocupació i compta amb una subvenció total de 241.358,40 € finançat per la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través del LABORA i el Fons Social Europeu.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

GABINET DE PREMSA (2.6.2021)