Comença a Finestrat el Pla Anual d’Acció contra el mosquit tigre

Finestrat passa a Fase 2 el dilluns amb l’obertura progressiva de dependències com el Centre Juvenil
01/06/2020
L’alcalde de Finestrat va visitar el Centre Comercial La Marina, el 1r d’Espanya a aconseguir una certificació internacional en matèria de seguretat antiCovid-19
03/06/2020

LA REGIDORIA DE MEDI AMBIENT ACTIVA AQUESTA CAMPANYA QUE ES DESENVOLUPA FINS A SETEMBRE AMB EL SUPORT DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT
Des de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Finestrat informen que ja han començat els treballs destinats a previndre la proliferació del mosquit tigre en la localitat. Amb el suport de la Diputació Provincial d’Alacant, aquest pla d’acció es desenvoluparà fins el mes vinent de setembre i tindrà lloc en diverses zones del terme municipal on existeixen concentracions d’aigua com és el barranc de la Cala, els embornals del nucli urbà, la Bassa de l’Alhambra, l’antiga bassa reguladora, el parc de la Font de Carrè i la Font del Molí.
El regidor de Medi Ambient, David Alarcón, va estar present en el començament d’aquests treballs i va explicar que “les tasques de fumigació s’han concentrat en zones més humides on existeix més risc de proliferació del mosquit. Pròximament tenim la intenció d’ampliar els treballs també a l’entorn d’urbanitzacions i partides rurals”. Per a informar la ciutadania sobre com previndre la proliferació d’aquest mosquit, també es distribuirà un fullet en dependències municipals amb diverses pautes molt fàcils d’aplicar en la llar.
POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, DAVID ALARCÓN, ACÍ

L’Aedes albopictus és una espècie invasora del sud-est asiàtic que s’ha estés a Occident com a conseqüència del canvi climàtic i els efectes de la globalització. La proliferació d’aquesta espècie es produeix, principalment, en patis, jardins, terrasses i embornals on es pot quedar l’aigua estancada. Per a previndre les picades d’aquest insecte, es recomana suprimir recipients o objectes que acumulen aigua en les llars perquè és ací on els mosquits poden posar els ous i reproduir-se.

Entre les pautes recomanades, si no es pot retirar aquests objectes de la intempèrie, s’aconsella buidar-los, posar-los boca avall o foradar-los; també és possible tapar-los hermèticament o amb tela mosquitera; o bé, en cas de descartar les anteriors opcions, s’hauria de tractar l’aigua acumulada amb productes larvicides, complint estrictament les instruccions d’ús.

El pla d’acció municipal està subvencionat per la Diputació d’Alacant i inclou els treballs previs de visita i inspecció directa, a més de la realització d’accions correctores com són el tractament amb larvicides i adulticides en els llocs indicats cada 10 dies durant els pròxims 4 mesos.

(GABINET DE PREMSA. 01.06.2020)