Comença a Finestrat el curs per a aprendre l’ofici d’ajudant de cuina

Concert del Centre Musical Puig Campana i emotiu record als músics que ens van deixar aquest últim any
18/09/2021
Visita a les obres de reforma i ampliació del consultori mèdic de la Cala
22/09/2021

AQUESTA FORMACIÓ TEORICOPRÀCTICA ÉS GRATUÏTA I COMPTA AMB EL SUPORT DE LA DIPUTACIÓ D’ALACANT

L’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va assistir aquest matí a la 1a jornada del curs de “Operacions bàsiques de cuina” dirigit a formar a veïns desocupats en aquesta eixida laboral. En les seues paraules de benvinguda, la primera autoritat local va recordar l’aposta de l’Ajuntament per la formació “perquè els nostres veïns siguen els més ben formats a l’hora d’optar a un lloc de treball. En aquest cas detectem que hi havia una gran demanda de cuiners i cambrers formats. Per això, gràcies a una subvenció de la Diputació d’Alacant 12 veïns de Finestrat en desocupació es formaran en un curs que els permet obtindre la titulació per a aconseguir un lloc de treball en un sector que ha tingut una alta demanda en aquesta temporada turística”.

El curs és gratuït, comptant amb el suport de la Diputació d’Alacant i inclou 80 hores de teoria i 40 de pràctiques que es desenvoluparan en la cuina municipal de la Plaça de la Unió Europea. Entre les eixides laborals, els participants podran treballar com a ajudant de cuina, auxiliar de cuina, empleat de xicotet establiment de restauració, botigues especialitzades en menjars elaborats, així com empreses dedicades a l’emmagatzematge, envasament i distribució de productes alimentosos.

“La nostra intenció és continuar organitzant cursos de formació en cuina per als qui desitgen especialitzar-se en aquest ofici de cara a pròximes temporades turístiques”, va assenyalar l’alcalde. “I aqueixa és la dinàmica que seguirem des de la Regidoria d’Ocupació i la nostra AEDL: estar atents a les necessitats de personal a Finestrat i comarca per a organitzar cursos de formació en aqueixos àmbits. D’aquesta manera, els veïns de Finestrat tindran més oportunitats de ser triats en els processos de selecció”.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE ACÍ

Entre els objectius que perseguirà aquest curs destaquen la realització de recepció, distribució i emmagatzematge de les mercaderies, manipulació i preelaboració de matèries primeres per a la seua posterior utilització culinària o comercialització i l’aplicació de mètodes senzills de conservació, envasament i regeneració de gèneres. A més, els alumnes aprendran tècniques per a la realització de les diferents operacions de neteja, desinfecció i posada a punt d’equips i utillatge i la preparació i presentació culinàries elementals i de múltiples aplicacions.

(GABINET PREMSA. 20.9.2021)