Comença a caminar la Comissió d’Igualtat de Finestrat amb més de 30 representants de tots els col·lectius

Victòries del Benjamí A i l’Aleví A en l’última jornada de lliga de futbol amb un cadet que segueix imbatut
06/03/2020
El pròxim 21 de març se celebra la “FINESTRAT LAN PARTY” amb tornejos dels videojocs més coneguts
09/03/2020

La Casa de Cultura de Finestrat va acollir ahir la convocatòria per a la creació de la Comissió d’Igualtat d’Oportunitats en el marc del Primer Pla d’Igualtat de la localitat. L’edil titular de l’àrea d’Igualtat i Dona, María Llorca, va estar acompanyada en aquesta sessió per la Tècnica d’Igualtat, Myriam Lloret i els representants de l’empresa que han assessorat en l’elaboració del Pla, Magdalena González i Marc Agliata, de MD Mediació.

A l’inici de l’acte la regidora va donar les gràcies als assistents per la resposta tan positiva a aquesta convocatòria perquè prop d’un centenar de persones de tots els col·lectius es van donar cita en la sala d’actes per a conéixer, de primera mà, en què consisteix el Pla d’Igualtat i els passos que s’ha de seguir per a formar part de la Comissió. “Hui vull dir-vos que em sent especialment orgullosa de que el nostre municipi, xicotet però modern, estiga a l’altura del que demanda la societat actual i és vetlar per la igualtat efectiva d’oportunitats i drets per a hòmens i dones en tots els àmbits”. “Hui comença a caminar aquesta comissió, va afegir, comptant amb representants de tots els col·lectius: centres educatius, empreses, clubs esportius, associacions de tots els àmbits (cultural, social, sanitari, mediambiental…), Policia Local…etc, per a aconseguir, entre tots, un Finestrat exemplar en matèria d’igualtat”.

En la seua intervenció, la Tècnica d’Igualtat, Myriam Lloret, va definir el Pla com “el compromís de treball de la corporació municipal en matèria d’igualtat. La nostra responsabilitat com a administració és ser banderers i exemplars. Per això, és tan important mobilitzar a la ciutadania per a aconseguir una societat inclusiva. Ara toca utilitzar aquest instrument (el Pla) a través de la Comissió d’Igualtat on és fonamental comptar amb la veu del nombre més gran de col·lectius”.

Entre altres funcions la Comissió vetlarà pel desenvolupament del Pla d’Igualtat d’Oportunitats, treballarà de manera coordinada amb altres Comissions i col·lectius d’àmbit local, provincial i autonòmic i, de manera sectorial, abordaran cada àrea del Pla amb els representants del col·lectiu corresponent “de manera que ells seran la corretja de transmissió de les seues necessitats, la qual cosa ens proporciona una informació fonamental per a actuar”.

Aquesta Comissió d’Igualtat del Municipi de Finestrat serà presidida per María Llorca Llinares en qualitat de Regidora de Dona i Igualtat, i segona Tinent d’Alcaldia, com a Secretària estarà la Tècnica d’Igualtat, Myriam Lloret; també compondran la Comissió les persones que han participat en l’elaboració del Pla d’Igualtat de Finestrat com la regidora de Seguretat, Mª Dolores Viudes, l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local, Isabel Llorca, la Tècnic de Serveis Socials, Ángela Sánchez i l’Oficial de la Policia Local, Óscar Cantos; i, a partir d’ara, els representants de col·lectius locals, més de 30, que ahir es van sumar a aquesta Comissió.

Programa d’actes de la Setmana de la Dona
El programa d’actes que commemora a Finestrat el “Dia Internacional de la Dona” seguirà hui, dia 6, amb el XX Trobada de Dones de la Marina Baixa que tindrà lloc a Benidorm. “Des de Finestrat hem esgotat totes les places disponibles per a participar en aquesta trobada comarcal que té com a acte més important el concert “Música per la Igualtat” interpretat per 65 dones, sota la batuta de la directora d’Orquestra, Irene Isabel García Esteban”. Com a antesala al concert, la pròpia directora oferirà una xarrada amb el títol ‘La dona en la Direcció d’Orquestra’. Per a les persones que ja han reservat la seua plaça, l’autobús eixirà des de La Fonteta a les 17:00 hores.

El següent acte serà el “Dinar de la Dona” que organitza l’Associació de Dones de Finestrat aquest dissabte, dia 7, amb més de 100 assistents confirmades, en la Sala Jove, a les 14:00 hores.

Finalment, per al diumenge 8 de març, Dia Internacional de la Dona, s’ha programat el concert del Duo Nannerl compost per Anna Maria Badia Nikiforova al violí i Elizaveta Yaroshinkaia al piano els que interpretaran composicions de Clara Shumman, Lili Boulanger i Amy Beach, entre altres. Serà en la Casa de Cultura a partir de les 19:00 hores. “Per a finalitzar aquesta setmana tan especial vos invitem a acompanyar-nos en aquest concert sublim en què podrem escoltar dos solistes reconegudes a nivell internacional per la seua formació i el seu talent artístic”, va concloure l’edil, María Llorca.

(GABINET DE PREMSA.6.3.2020)