Clausura del programa ET FORMEM FINESTRAT I en el qual 10 veïnes de Finestrat s’han especialitzat en Atenció sociosanitària per a persones dependents

Suport a la labor de difusió cultural de l’Agrupacio Coral de Finestrat
20/05/2022
Renovem el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Finestrat i la Comunitat de Regants “Els Molins”
26/05/2022

1 any de formació teòrica i pràctica en entorns reals com el Servei d’Ajuda a domicili (SAD) que presta l’Ajuntament de Finestrat i la Residència de la Llar Provincial de la Diputació d’Alacant. És el temps que ha durat el programa formatiu ET FORMEM FINESTRAT I de l’especialitat formativa d’Atenció Sociosanitària per a persones dependents en Institucions socials que, per primera vegada, s’ha celebrat a Finestrat amb 10 alumnes, a més de l’equip directiu i docent. En total, el programa ha generat 14 llocs de treball durant 1 any i la formació per a eixides laborals com l’atenció i cura assistencial a persones dependents.

“Fa just 1 any els vam donar la benvinguda i hui toca clausurar aquest programa en el qual 10 veïnes de Finestrat s’han format en assistència a persones dependents. És una eixida laboral que no triem per casualitat sinó amb la mirada posada en la futura Residència Geriàtrica i Centre de Dia de Finestrat. Mentre que s’executa aquesta infraestructura els ajudarem des de l’Agència d’Ocupació i Desenvolupament Local a trobar treball. Ara hi ha molta demanda en aquest sector laboral i estic convençut que en breu trobaran treball. En la seua intervenció la primera autoritat local va realitzar un agraïment especial a la gerència de la Llar Provincial “que va fer possible aquestes pràctiques i aquesta preparació tan real de les alumnes per a la seua titulació” i va avançar que el consistori ja treballa en l’adequació de més espais municipals “com a aules homologades per a celebrar més cursos de formació i d’inserció laboral. En definitiva, és la finalitat que perseguim des d’aquest Ajuntament: continuar impartint cursos, continuar formant als veïns de Finestrat i aconseguir la millor prestació social que és una ocupació”, va indicar l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca.

En la clausura l’alcalde i la regidora de Formació, Donna R. Plummer, al costat de la directora del programa, Isabel Llorca, van fer lliurament a les participants del Certificat de Professionalitat de Nivell 2 Atenció Sociosanitària a Persones Dependents en Institucions Socials. En l’acte també va ser present el Primer Tinent d’Alcalde, Víctor Darío Llinares, la docent del programa, Judith Barberá, el director de l’oficina LABORA, Blas Martínez, la directora de la Llar provincial “Antonio Fernández Valenzuela” Mercedes Rivelles i Lourdes Galiana, Cap de Geriatria de la mateixa institució. Per a ells també va haver-hi una placa especial en agraïment a la formació pràctica d’aquest programa.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DE L’ALCALDE, JUANFRAN PÉREZ LLORCA, ACÍ

ET FORMEM FINESTRAT I

Per a arribar fins ací, durant els últims 12 mesos les alumnes/treballadores han rebut 1.940 hores de teoria i pràctica, tant en la matèria específica d’Atenció Sociosanitària a Persones Dependents com en Alfabetització Informàtica, Foment i Promoció del treball autònom, Treball en equip, Inserció Laboral, Sensibilització ambiental i d’Igualtat de Gènere, Riscos Laborals i Anglés.

Aquest projecte ha sigut promogut per l’Ajuntament de Finestrat a través de la Regidoria d’Ocupació i compta amb una subvenció de 241.358,40 € de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball a través del LABORA i el Fons Social Europeu.

(GABINET PREMSA 23.5.2022)