Celebrem la CARTA DE POBLAMENT amb un reconeixement a CARREFOUR Finestrat i una Festa amb PAELLA GEGANT i Jocs Infantils

Les Júniors del Club Voleibol Finestrat es classifiquen per al Campionat d’Espanya
05/05/2022
Les júnior del Club Voleibol Finestrat es classifiquen per al Campionat d’Espanya
06/05/2022

SERÀ AQUEST DISSABTE 7 DE MAIG A partir de les 12 HORES A la CASA DE LA CULTURA

742 anys després celebrem en gran el lliurament de la Carta Pobla a Finestrat, allà per l’any 1280.

L’acte de reconeixement se celebrarà aquest dissabte 7 de maig a la Casa de la Cultura de Finestrat.

Com va decidir per unanimitat el Ple de l’Ajuntament de Finestrat, aquest any 2022 s’ha concedit la distinció honorífica “Premi Carta Pobla Finestrat” a l’hipermercat Carrefour Finestrat.

L’acte institucional arrancarà a les 12 del mig dia amb el lliurament de la distinció honorífica i la intervenció del Quartet de Clarinets de la Sinfonietta Altea.

FESTA POPULAR DE LA “LLAMPUGA COMISIÓ” PER A TOTS ELS PÚBLICS

Després de l’acte institucional, la comissió de festes “Llampuga Comissió”, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Finestrat, celebrarà una festa per a tots els públics i amb preus populars en la mateixa Plaça de la Unió Europea, on està situada la Casa de la Cultura, al centre històric.

Se servirà una paella gegant, es podran degustar les tapes típiques del municipi i els més xicotets podran gaudir de castells inflables i diferents activitats. Havent dinat, hi haurà tardeo amb música i ball.

AUTOBÚS DES DE LA CALA

Per a tots aquells que vulguen assistir a l’acte institucional i a la posterior festa popular l’Ajuntament de Finestrat ha posat un Autobús gratuït des de la Cala amb eixida a les 11.00h des de la Parada Bus Rotonda (Avinguda Marina Baixa, antic BBVA). El retorn està previst per a les 16.30h des de l’encreuament de la Fonteta.

PREMI CARTA POBLA A CARREFOUR FINESTRAT

En l’acte institucional es vol reconéixer la contribució i els serveis prestats al municipi. Carrefour va ser la primera gran superfície a apostar per Finestrat, va establir les primeres bases del que hui és el Bulevard Comercial, un dels més importants de la província i de la comunitat i amb els anys va aconseguir ser una peça clau en el foment de l’ocupació en el nostre municipi, i en l’extraordinari creixement econòmic de Finestrat. Era el mes de desembre de 1989, fa 33 anys, i a Carrefour aleshores se’l coneixia com a Continente Costa Blanca.

Inaugurat al desembre de 1989, l’anomenat aleshores Continente era el segon que s’establia a la província d’Alacant, el cinqué a la Comunitat Valenciana, i el dèsset a tota Espanya.

Després de 33 anys, la col·laboració de l’Ajuntament de Finestrat i les diferents associacions culturals i festives ha sigut continu en la promoció de la nostra cultura i de les nostres festes i en suport a les diferents associacions socials.

Coincidint amb la celebració del 742 aniversari de la Carta Pobla de Finestrat, es farà lliurament d’aquest reconeixement en un acte institucional que tindrà lloc el pròxim 7 de maig, a les 12 del migdia, a la Casa de Cultura de Finestrat.

(GABINET DE PREMSA 5-05-2022)