Carta dels escolars de Finestrat als Reis Mags d’Orient “en valencià”

Balance de 2018 y proyectos para 2019 (Entrevista en Onda Cero Marina Baixa)
21/12/2018
Millores al carrer Serra Cortina de Finestrat
26/12/2018

Des de l’Oficina de Promoció del Valencià de Finestrat tornen a sumar-se a la campanya perquè els escolars de la localitat escriguen la seua carta als Reis d’Orient en valencià. Per a això, han distribuït més de 500 cartes entre els dos centres educatius d’Infantil i Primària, “Puig Campana” i “Balcó de Finestrat”.

L’edil de Cultura, María Llorca, va indicar que “aquesta carta tan especial amb els desitjos dels més xicotets és una manera de continuar fomentant l’ús del valencià perquè els Reis Mags d’Orient també parlen en valencià. A més, enguany han estructurat la carta d’una manera molt original perquè els xicotets poden marcar amb una X com consideren que s’han portat en aquest 2018 (“com un angelet”, “de categoria”, “així aixà”…). Després poden demanar de manera particular els seus desitjos, també de manera general “algunes millores per al meu poble” i, finalment, tenen la possibilitat de demanar ajuda a ses majestats per a aconseguir un món amb més pau, salut, amor o el que ells consideren més adequat per a tindre un món millor”.

A més de Finestrat, en aquesta campanya participa la Diputació de València i les oficines de Promoció del Valencià de consistoris com Alaquàs, Aldaia, Algemesí, Alginet, Alzira, Benissa, Callosa d’en Sarrià, Dénia, Manises, Massamagrell, Novelda, Paiporta, Petrer, La Pobla de Vallbona, Sagunt, Santa Pola i Teulada, entre altres.
(GABINET PREMSA: 26.12.2018)