Carta als Reis d’Orient en valencià

L’Ajuntament invertirà més de 450.000€ en l’ampliació del cementeri municipal de Finestrat
30/11/2020
Encesa de l’enllumenat nadalenc a Finestrat
02/12/2020

El regidor de Cultura, Héctor Baldó i la tècnic de l’Oficina de Promoció del Valencià de Finestrat, Àngels Llorens, van presentar aquest matí la carta més especial de l’any: la Carta als Reis d’Orient que podran escriure els xiquets i xiquetes en valencià.

En aquesta presentació el regidor, Héctor Baldó, va explicar que Finestrat torna a sumar-se a aquesta campanya de foment de l’ús del valencià en la qual la localitat participa tot el Nadal “perquè els reis d’Orient també parlen en valencià”. Sobre aquest tema, l’edil va explicar que enguany es distribuiran d’una manera diferent a causa dels protocols de seguretat que segueixen en els centres educatius enfront de la pandèmia. “Després de valorar-ho amb les adreces dels centres digitalitzarem aquestes cartes per a fer-les arribar de manera en línia als centres. També reservarem l’opció de lliurament en format físic per als qui preferisquen tindre-la en paper. En tot cas, decidiran les famílies l’opció que preferisquen”. També s’establiran dos punts de recollida com són el Centre Juvenil Finestrat (carrer Fonteta, 36), al centre històric i, a la Cala, l’extensió administrativa.

POTS ESCOLTAR LES DECLARACIONS DEL REGIDOR, HÉCTOR BALDÓ, ACÍ

Les missives són molt originals perquè els xicotets poden marcar amb una X com consideren que s’han portat al llarg d’enguany: “com un angelet”, “de categoria”, “així aixà” o “com un dimoni”. Després poden demanar de manera particular els seus desitjos, “algunes millores per al meu poble” i també tenen la possibilitat de sol·licitar ajuda a les seues majestats per a aconseguir un món “amb més arbres i boscos”, “més menjars de la nostra terra” o “més bicis i patinets”.

A més de Finestrat amb 700 cartes, en aquesta campanya que promouen les AVIVA de la Comunitat, participa la Diputació de València i les oficines de Promoció del Valencià de consistoris com Alaquàs, Aldaia, Algemesí, Alginet, Alzira, Benissa, Callosa d’en Sarrià, Dénia, Manises, Massamagrell, Novelda, Paiporta, Petrer, La Pobla de Vallbona, Sagunt, Santa Pola i Teulada, entre altres.

(GABINET PREMSA.1.12.2020)