Campanya Informativa per als Residents Internacionals en les Eleccions Municipals 2023

Concert Extraordinari de Santa Cecilia del CMPC de Finestrat
15/12/2022
Última jornada de donació de sang de 2022 a Finestrat
15/12/2022

La Regidoria de Residents d’Altres Nacionalitats (RON) de l’Ajuntament de Finestrat ha informat sobre els requisits que hauran de complir els residents extracomunitaris que tenen dret a participar en les Eleccions Municipals del dia 28 de maig del 2023 .

Són residents del Regne Unit, Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Xile, l’Equador, Islàndia, Noruega, Paraguai, el Perú, Trinitat i Tobago i Nova Zelanda.

Els britànics van deixar de votar a partir de l’aprovació del Brexit i és la colònia més nombrosa de Finestrat.

En el cas dels britànics, igual que en el cas dels noruecs i islandesos, els requisits que se’ls exigeix, a més de ser major d’edat i no estar en situació irregular, són els següents:

  • Estar EMPADRONAT a Finestrat
  • Tindre RESIDÈNCIA legal durant almenys 3 ANYS a Espanya
  • MANIFESTAR la seua INTENCIÓ DE VOT

Aquest últim requisit, clau per a poder aparéixer en el Cens Electoral, es pot fer presencialment en les oficines del Padró de Finestrat o a través d’aquest enllaç

https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoPermanente/presentacion

Els ciutadans amb acords bilaterals com són Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Corea, Xile, l’Equador, Paraguai, el Perú, Trinitat i Tobago i Nova Zelanda els requisits seran els mateixos però amb la diferència que hauran d’acreditar haver residit legalment a Espanya durant 5 ANYS.

El termini de presentació de la DECLARACIÓ DE VOLUNTAT en tots els casos finalitza el 15 DE GENER DE 2023.

Per a la regidora de Residents d’Altres Nacionalitats, Donna Rebecca Plummer, “és molt important que tots aquells estrangers que tenen dret a exercir el seu vot en les eleccions municipals del pròxim 28 de maig de 2023 puguen fer-ho amb totes les garanties. Des d’aquesta regidoria treballarem perquè reben tota la informació necessària. Els terminis ens marquen unes dates concretes, per a extracomunitaris el 15 de gener del 2023 i per a comunitaris el 30 de gener de 2023. Per tant, és necessari que les persones interessades agilitzen la seua documentació si volen poder exercir el seu vot. És el seu dret i la nostra obligació informar-los.”

Els CIUTADANS que formen part de la UNIÓ EUROPEA també hauran de sol·licitar el seu vot a través d’un document particular en les mateixes oficines, presencial a l’Ajuntament de Finestrat i virtual a través d’https://sede.ine.gob.es/fins al 30 DE GENER DE 2023.

La Diputació d’Alacant té en marxa una campanya que pots seguir ACÍ o través d’aquesta enllace https://bit.ly/3PrxFkv 

Gabinet de Premsa (12-12-2022)