Campanya de prevenció d’incendis en habitatges alts de Finestrat

Nova edició dels tallers per a superar la bretxa digital
06/02/2023
L’enllumenat públic solar arriba a la partida rural L’Alcàsser de Finestrat
09/02/2023

La prevenció d’incendis com a aposta per a la seguretat en els habitatges de Finestrat. Els Bombers Provincials adscrits al Parc del Consorci de Benidorm tenen previst dur a terme en breu una actuació de prevenció d’incendis en edificis alts de Finestrat.

Així li ho va fer saber Jaime Llorca, sergent del Parc Comarcal de la Marina Baixa a Benidorm, a l’alcalde de Finestrat, Juanfran Pérez Llorca en una trobada a l’Ajuntament. Concretament l’actuació es desenvoluparà en els edificis de més de 24 metres d’alçària de la Cala. Consistirà a efectuar unes proves hidràuliques en les “Columnes Seques” per a confirmar el seu funcionament i estat de manteniment. La “columna seca” és una conducció d’ús exclusiu dels bombers que porta l’aigua a totes les plantes de l’edifici i que és clau per a actuar de forma més ràpida i segura. Amb aquesta posada al dia els bombers redueixen enormement el temps de resposta en cas d’incendi en evitar haver d’emprar llargues instal·lacions hidràuliques de mànega per a elevar l’aigua fins a aquestes altures. Això agilitza l’extinció de l’incendi i redueix els danys col·laterals en els habitatges confrontants.

En paraules de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, “agrair com sempre l’atenció i la disposició del Consorci Provincial de Bombers i la Diputació d’Alacant, i concretament al sergent i veí de Finestrat, Jaime Llorca. Ja en el seu moment vam ser pioners amb l’ampliació, geolocalització i millora de la xarxa d’hidrants en tot el municipi. I ara emprendrem aquesta actuació en edificis alts de la Cala per a agilitzar les intervencions dels bombers i amb això, millorar la seguretat”.

La iniciativa es desenvoluparà gràcies a la col·laboració de la Diputació Provincial d’Alacant a través del Consorci Provincial de Bombers d’Alacant, l’Ajuntament de Finestrat i els administradors de finques del municipi.

Finalment, en la mateixa visita Jaime Llorca va mostrar a l’alcalde de Finestrat el calendari solidari 2023 realitzat per l’Associació Cultural i Esportiva Marina Baixa. Entre altres imatges recull la neteja dels fons marins que cada any realitzen de manera altruista els seus membres, agents i bombers, a la Cala de Finestrat.

(GABINET PREMSA.07.02.2023)