Avança la canalització del barranc de la Cala de Finestrat per a evitar inundacions

L’escriptor Manuel Sánchez Pérez torna a Finestrat per a presentar la seua última novel·la: “El concierto”
06/02/2019
Lucía González, medalla d’Or en la “President Cup” d’Alemanya i classificació directa per al Campionat Europeu
07/02/2019

ELS TREBALLS AFECTAN A LA CIRCULACIÓ EN LA ROTONDA FINAL DE LA PLATJA

L’OBRA HIDRÀULICA ES TROBA EN LA SEUA FASE FINAL I CONTINUARÀ AMB LA REURBANITZACIÓ DE L’AVINGUDA MARINA BAIXA I EL PASSEIG MARÍTIM DE LA CALA DE FINESTRAT

Les obres de canalització del barranc de la Cala de Finestrat evolucionen segons els terminis marcats i, des d’ahir, dimarts 5 de febrer, ha quedat tallada la circulació en la rotonda final de la platja. Aquesta restricció se suma al tall de la circulació en ambdós sentits en la pròpia Avinguda, mesura fonamental per a avançar en l’execució dels treballs. En aquests moments l’obra s’està desenvolupant des de dos fronts simultanis: per la part superior, just en l’eixida del barranc, estan creant el llit subterrani a través del qual discorreran les aigües pluvials per davall de l’Avinguda Marina Baixa. Aquest llit de 200 metres de longitud des del barranc fins al mar està compost per més de 250 marcs de formigó, dels quals ja han col·locat més del centenar. De manera simultània, en la part final de l’obra, estan construint el depòsit que arreplegarà les aigües pluvials per a abocar-les, de manera laminada i sostinguda, al mar i també a la xarxa de sanejament.

Reurbanització Avinguda Marina Baixa i passeig marítim

Una vegada finalitzada la dimensió hidràulica de l’obra executaran la reurbanització de l’Avinguda Marina Baixa amb la renovació de paviment, voreres, mobiliari urbà, enllumenat públic, xarxa de reg, aigua i sanejament i també el passeig marítim.

En paraules del regidor d’Obres, Tomás Sellés, “les obres estan progressant a bon ritme. Es tracta d’una obra de gran envergadura perquè afecta la circulació de vehicles i inclús als accessos als aparcaments d’uns quants edificis. Per això, hem reservat places en el pàrquing públic de la platja amb la corresponent sol·licitud prèvia per part dels veïns. Per la nostra part, agrair la comprensió i la paciència de tots, ciutadania i també empresaris. Esperem complir terminis i que abans de Setmana Santa tinguem l’Avinguda urbanitzada, oberta a la circulació i, el més important, esperem tindre resolt el problema històric de les inundacions en la Cala de Finestrat”.

L’obra està promoguda des de l’Ajuntament de Finestrat en col·laboració amb Hidraqua, empresa concessionària del servei d’aigua i sanejament que sufraga aquesta actuació amb càrrec als fons anuals de renovació. El pressupost de l’obra completa ascendeix a 2.063.347’37€ i, si tot marxa segons allò que s’ha previst, estarà finalitzada abans de Setmana Santa.