Avança el Pla de Modernització a la Cala de Finestrat amb la implantació del gas natural

L’Ajuntament concedirà aquest dissabte l'”Escut d’or” del municipi al Sr. Ramón Pascual Pérez, primer policia de Finestrat
11/12/2018
Finestrat comença els tràmits per a construir el primer Institut de Secundària de la localitat
13/12/2018

LA PRIMERA FASE DE CANALITZACIÓ DEL GAS JA ESTÀ FINALITZADA EN LES URBANITZACIONS TERRA MARINA, SERRA CORTINA I GOLF BAA

L’alcalde de Finestrat, Juan Francisco Pérez, va visitar les obres de canalització del gas natural que està executant NEDGIA Cegas en la Cala de Finestrat. En aquesta visita va estar acompanyat per la regidora, Mª Dolores Viudes, el regidor d’Obres, Tomás Sellés, el cap de Construccions i Tramitacions de NEDGIA Cegas, Carlos Cañete i El Cap de Relacions Institucionals de la companyia, Mélida Catalá.

L’alcalde, Juan Francisco Pérez, va explicar que ja s’ha culminat la 1a fase del subministrament del gas natural en les urbanitzacions Terra Marina, Sierra Cortina i Golf Bahía on es poden connectar més de 500 vivendes. “I a primers de novembre va començar aquesta 2a fase que permetrà portar el gas natural a la Cala per a proporcionar aquesta energia a més de 2.500 llars i establiments turístics i comercials”. L’alcalde va explicar que les obres del gas natural formen part del pla per a modernitzar la Cala que inclou altres actuacions com la implantació de la tecnologia led en l’enllumenat públic, la renovació de l’asfaltat, la recuperació de l’espai de l’antic edifici Ánfora per a oci i gaudi de tota la ciutadania i les obres de canalització del barranc. “Unes obres que hem aprofitat per a implantar el gas natural i així evitar, en la mesura que siga possible, les molèsties que sempre generen les obres. Recordar als veïns que després de les obres arriben els avanços com aquesta font d’energia i acabar amb les inundacions. Per tant, tot açò ens va a permetre tindre una Cala molt millor, més moderna, més neta, més segura i més eficient des del punt de vista energètic”. El pas següent, segons va afirmar l’alcalde, és que aquesta energia també arribe al nucli històric “per al que ja hem demanat a l’empresa un projecte viable i factible que en un futur garantisca el gas natural en el nucli històric tradicional.”

Xarxa de gas natural a la Cala

La xarxa de gas natural tindrà més de cinc quilòmetres de longitud a la Cala de Finestrat des de la seua connexió amb Benidorm en el carrer Altea, passant per carrer Relleu fins a arribar a la platja a través de l’Avinguda Marina Baixa.

La inversió de NEDGIA Cegas en el projecte global per a desenvolupar la xarxa de gas natural a Finestrat ascendeix a més de 500.000€. I, si les obres van segons allò que s’ha previst, estarà culminat a finals d’any. Assenyalar que Finestrat representa el municipi núm. 201 on aquesta companyia ha subministrat el gas natural a la Comunitat Valenciana. Segons va afirmar Carlos Cañete, cap de Construccions i Tramitacions de la companyia, “el gas natural és una energia de futur que contribueix a fer més eficients els processos productius de les indústries i comerços i a millorar la qualitat de vida i el confort en les llars.” Des del punt de vista mediambiental, segons Cañete, el gas natural és l’energia més neta, la menys contaminant i amb menors emissions de CO2 per unitat d’energia consumida, “la qual cosa contribueix a pal·liar l’efecte d’hivernacle. A més, en un entorn privilegiat com és la Cala, ajuda a respirar un aire més net, perquè redueix fins quasi zero els contaminants de referència que mesuren la qualitat de l’aire”.

GABINET DE PREMSA: 12-12-2018

Dades de Nedgia Cegas a la Comunitat Valenciana

NEDGIA Cegas és la companyia de distribució de gas natural del Grup Naturgy a la Comunitat Valenciana, on subministra aquesta energia a al voltant de 200 municipis, la qual cosa permet que el 87% de la població tinga accés al gas natural. La companyia compta amb més de 663.000 punts de subministrament i gestiona una xarxa de distribució que supera els 8.700 quilòmetres.