Augmenta les inscripcions en els cursos d’idiomes que organitza la Regidoria d’Educació de Finestrat

Aviso corte de agua en la Cala: martes 6 de noviembre, de 8:30 a 13:30 horas
01/11/2018
Marea rosa contra el cáncer en Finestrat
04/11/2018

MÉS DE 50 VEÏNS D’ALTRES NACIONALITATS APRENEN ESPANYOL EN LES CLASSES QUE S’IMPARTEIXEN EN EL NUCLI HISTÒRIC I EN LA CALA

Més de 50 veïns/as d’una altra nacionalitat que resideixen a Finestrat han començat a aprendre espanyol en els cursos que organitza cada any la Regidoria d’Educació, la qual cosa representa un augment considerable del nombre de matrícules respecte a cursos anteriors. De fet, els grups de Nivell Bàsic i intermedi de les classes d’espanyol estan al 100% de la seua capacitat mentres que en el nivell superior encara queden places disponibles. En aquests moments hi ha matriculats prop de 60 alumnes, principalment britànics i russos, encara que les procedències són molt diverses: holandesos, francesos, paquistanesos, marroquins, indis, búlgars, ucraïnesos, algerians, italians, moldaus, islandesos, belgues, argentins i peruans.

És important indicar que aquestes classes municipals s’imparteixen des d’octubre fins a juny tant en la Casa de Cultura, ubicada en el nucli històric, com en el Centre Multiusos de la Cala, amb l’objectiu de facilitar l’assistència de tota la ciutadania d’una altra nacionalitat que té interés a aprendre espanyol. A la Cala se celebren els dilluns i els dimecres i en la Casa de Cultura, els dimarts i dijous, sempre en horari de matins.

La regidora d’Educació, Mª Dolores Viudes, va acudir aquesta setmana a donar la benvinguda als grups de Nivell Bàsic i agrair-los la seua participació en aquesta proposta formativa. “Aquest inici de curs hem notat un increment considerable del número de matriculats respecte a altres anys. També el perfil és més variat: en edicions anteriors solia vindre principalment persones majors, pel plaer d’aprendre espanyol. No obstant això, aquest curs també s’han apuntat molts jóvens d’un altre país que busquen treball i pares i mares que han escolaritzat els seus fills en els nostres centres educatius. En aquests casos moltes vegades els xiquets també acudeixen a les classes de recolzament escolar que organitzem des de l’Ajuntament. Així, els ajudem a superar la barrera de l’idioma i que la integració en el col·legi els resulte més fàcil”.

D’altra banda, també ha registrat un important èxit d’inscrits el curs municipal d’anglés per a adults amb una vintena de participants. En aquest cas, encara queden places disponibles per a participar en el Nivell Intermedi que s’imparteix en la Casa de Cultura i també en el Centre Multiusos de la Cala.

Quant a les classes de valencià per a adults es van oferir des de la Regidoria d’Educació “per a fomentar l’ús de la nostra llengua. No obstant això, va indicar l’edil, a causa de la falta de demanda encara no s’ha pogut formar grup”. Per a qualsevol dubte, les persones interessades poden contactar amb la Regidoria d’Educació en la 3a planta de l’Ajuntament o enviant un adreça electrònica alloret@finestrat.org.

GABINET DE PREMSA (02.11.18)